In de tweede halve finale van de Croky Cup moest Zulte Waregem eerst thuis aan de bak tegen het Eupen van Jordi Condom. Twee ploegen die in de competitie vlot de weg naar doel vinden, dat beloofde spektakel aan de Gaverbeek.

Op een moeilijk bespeelbaar veld, waar de veldverwarming een wisselvallige prestatie leverde, waren er in de aanvangsfase vooral goede intenties. Gaandeweg kwam Essevee beter in de wedstrijd en dat resulteerde in ondermeer een grote kopbalkans voor Lepoint. Maar Babacar Niasse toonde zijn klasse. Ook op een poging van Leye stond de Eupense doelman pal. De jongens uit de Oostkantons konden daar weinig tegenover stellen. Zowel Onyekuru als Ocansey zaten niet lekker in de wedstrijd. 0-0 aan de rust dus.

Ook na de koffiepauze was het de thuisploeg die onder impuls van Kingsley Madu de meeste aanvalslust toonde. Een infiltrerende Lepoint besloot voor een leeg doel op de lat. Toch bleef het oppassen voor de bijwijlen snelle tegenprikken van Eupen. Na een duwfout van Lepoint op de rand van de zestien besloot Jeffen de daaropvolgende vrije trap net naast. Toen we op een gelijkspel leken af te stevenen, was er alsnog invaller Sander Coopman die in twee tijden de bal voorbij Niasse werkte. Een prima uitgangspositie voor Essevee dus. Zaterdag 18 maart wordt al met stip aangeduid in de agenda van de Zuid-West-Vlamingen.

Advertentie