Eindelijk. Ein-de-lijk, zullen Hein en zijn entourage gedacht hebben na afloop van de wedstrijd van de Buffalo’s tegen de bevriende Zebra’s. Nog nooit kon de meester van Gent winnen tegen de Carolo’s, maar nu is het toch prijs. Gent weet weer wat winnen is…

Gent begon op hetzelfde elan als het voor de winterperiode eindigde, slecht, slordig en morsen met (kleine) kansjes. De Ghelamco bleef dan ook uitzonderlijk stil, of lag dat aan de bittere koude? Gent behield echter het evenwicht en kon tegen de rust dan toch de wedstrijd in handen nemen.

Een pauze doet deugd, niet alleen bij de spelers, want na de rust stonden ook de supporters weer vol achter hun manschappen. Een boost door de lijven van de Buffalo’s en in het bijzonder dat van Samuel Kalu, of moeten we Simon 2.0 zeggen? De nieuwe jonge aanwinst van Gent stond helemaal recht in de tweede helft, nadat hij al in de eerste helft een voorproefje gaf aan het Gentse volk.

Knappe overstapjes, snelle schijnbewegingen en een explosieve start, het werd gesmaakt door het Gentse publiek, want voor het eerst dit seizoen werd zijn naam als een door de Ghelamco Arena gescandeerd. Het deed ons denken aan de eerste maanden van Moses Simon bij KAA Gent. De kers op de taart kwam dan bij de toch wel geniale voorzet op Milicivic, die hem knap binnenkopte (1-0).

Afbeeldingsresultaat voor samuel kalu kaa gent

En even heerste er euforie in de Ghelamco Arena wanneer de 2-0 viel, een lob over de defensie in de voeten van Milicivic, die hem keurig aflegde aan Darko Bjedov, die andere aanwinst van KAA Gent. Maar de lijnrechter ziet er onterecht buitenspel in, de nieuwe spits ziet dus zo zijn debuut-goal teniet gaan.

Op het einde van de tweede helft komt Charleroi dan toch weer opzetten en wordt het plots weer wat spannend, maar Kalinic houdt zijn netten schoon en doet daar zelf een paar knappe acties bij. Hij tankt vertrouwen bij het Gentse publiek en ook hij kan zich zo verwachten aan een paar ovaties van de Gentenaars. Heeft Gent eindelijk z’n goalie gevonden?

Kalu zet dan nog eens door in de 16 en legt hem net niet goed genoeg af voor Bjedov. Gent speelt de wedstrijd goed uit en wint zo na een heel lange tijd nog eens tegen de mannen uit Charleroi en heeft er ook nog eens een talent bij.