Ghana was goed begonnen in groep D, Mali en Egypte hielden elkaar in evenwicht. Ghana kon zich nu al plaatsen voor de volgende ronde.

Ghana 1-0 Mali: dit zijn twee erg sterke landenteams, die zorgden voor een intensieve wedstrijd. Gyan kopte erg mooi binnen op een perfect voorzet van Jordan Ayew, gevolgd door een leuk collectief vreugdedansje (zie foto). Mali probeerde daarna wel, maar het kwam niet tot echt grote kansen en zo is Ghana verdiend door naar de volgende ronde.

Egypte 1-0 Oeganda: Egypte was heel de wedstrijd duidelijk de betere, maar Oeganda verdedigde sterk. Het was wachten tot minuut 89 voor een doelpunt: Salah speelde El-Said vrij en die laatste trapte de bal door de benen van de doelman tegen de netten.

Ghana is zeker van de volgende ronde. De volgende speeldag wordt zeker erg spannend, als we naar het klassement kijken:

  1. Ghana | 2 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 2-0 | punten: 6
  2. Egypte | 2 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 1-0 | punten: 4
  3. Mali | 2 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 0-1 | punten: 1
  4. Oeganda | 2 wedstrijden gespeeld | doelpunten: 0-2 | punten: 0

 

Advertentie