Moeskroen maakt de degradatiestrijd terug iets spannender nadat het op eigen veld wist te winnen van Sporting Lokeren. De Henegouwers hebben zo evenveel punten als Westerlo, dat vandaag nog aan de bak moet tegen KV Mechelen.

In de eerste helft konden beide ploegen aanvallend niet veel brengen. Toch kwamen de Waaslanders op voorsprong doordat een schot van Ninaj met een gelukje binnenviel. In de tweede helft kregen we meer te zien. Moeskroen kwam goed uit de kleedkamer en dat werd ook beloond. Na een kwartier voetballen in de tweede helft kregen de Henegouwers een strafschop nadat de bal tegen de arm van Maric werd getrapt. Hubert faalde niet en de bordjes hingen weer gelijk.

Moeskroen ging voluit voor de voorsprong en die kwam er bijna. Simon Diedhiou trapte de bal staalhard tegen de paal. In het slot van de wedstrijd kwam er dan toch de voorsprong voor Moeskroen. Dino Arslanagic, die net overkwam van Standard, kopte de 2-1 tegen de netten en zo pakt Moeskroen dan toch de verdiende overwinning.

In het klassement komt Moeskroen nu naast Westerlo. Lokeren blijft op de tiende plaats staan. De Waaslanders staat met opeenvolgende wedstrijden tegen Gent, Kortrijk, Anderlecht, Brugge en Mechelen een moeilijk programma te wachten.

 

Advertentie