In Kerkrade was men enthousiast toen het nieuws naar buiten kwam over een nieuwe investeerder voor de club. Een inversteerder, met een bank in Dubai, wil geld investeren in de huidige hekkensluiter van de Eredivisie.

 

Hekkensluiter

Op dit moment kan Roda JC alle hulp gebruiken, aangezien zij nu onderaan de ranglijst staan. De club heeft een ernstig tekort aan doelpuntenmakers, het aantal staat op slechts 8 doelpunten. In doelsaldo en puntenaantal staan ze gelijk met Go Ahead Eagles, alleen wisten zij vaker te scoren. Daarom bekleden de Limburgers de laatste plaats.

 

Haagse taferelen

De kans dat de situatie net zo loopt als de afgelopen jaren bij ADO gebeurde, is niet zo groot. Ondanks dat de investeerder het budget van Roda bijna wil verdubbelen, heeft de Zwitserse Rus niet meer dan de helft van de aandelen in de club.

 

Suikeroom Hendriks

Voormalig bestuurslid Nol Hendriks werd ook wel de suikeroom van Roda JC genoemd. Hij denkt zelf dat deze ontwikkelingen positief zullen uitpakken voor de club uit Kerkrade. Tegenover VI verklaarde hij dat hij hoopt dat de club deze winter nog kan inversteren in nieuwe spelers. ‘Het is een ramp op dit moment. De selectie is niet goed genoeg. In de twee jaar heeft niet een van de vijf spitsen weten te overtuigen’. Hendriks heeft inmiddels afstand genomen van Roda en hij gaat ook niet meer mee naar uitwedstrijden.