Georges Leekens heeft vanmorgen zijn ontslag gekomen bij Algerije. Leekens houdt de eer aan zichzelf na een teleurstellende Africa Cup waarin Algerije er in de groepsfase al uit ligt. Het werd 3de met slechts 2 punten. 

Na zijn ontslag bij Lokeren zat hij niet lang stil. Op 28/10/2016 zette hij zijn handtekening onder een contract bij de Algerijnse voetbalbond, dat tot 2019 loopt. Leekens zijn eerste doel was ‘het zo goed mogelijk doen’ op de Africa Cup.

Algerije speelde gisterenavond 2-2 gelijk tegen Senegal, waardoor het uitgeschakeld is. Leekens meldde het volgende gisteravond na de wedstrijd tegen Senegal.”Ik ben trots op onze prestatie. Dit was een belangrijke match met het oog op de toekomst. Dit toernooi is een ontgoocheling, maar ik ben er zeker van dat we er zullen staan op het WK in Rusland.”

Eén dag later komt het nieuws dat Leekens zijn ontslag genomen heeft. De technische staf van Algerije is ontslagen. Leekens gaf dit als commentaar op zijn ontslag: “Gezien de druk op de bond en de ploeg heb ik er voor geopteerd om mijn contract met de federatie in alle vriendschap met de voorzitter te laten ontbinden. Dit is de beste beslissing met oog op de toekomst, ook al is het met pijn in het hart.”

Advertentie