De Buffalo’s blijven niet stilzitten op de transfermarkt. Yuya Kubo, de 23-jarige Japanse spits, versterkt de rangen bij de Gentenaars en dat voor een recordsom van 3,5 miljoen euro. Eerder verbrak de club hun eigen recordsom al met de transfer van Lovre Kalinic (3 miljoen euro), nu doen ze dat dus nog eens.

Yuya Kubo komt over van het Zwitserse Young Boys Bern, daar scoorde hij twee keer in de Champions League afgelopen zomer.  Kubo heeft trouwens wel al wat meer ervaring in Europa, in totaal speelde hij al 22 wedstrijden in de Champions League en Europa League. Hij kwam ook al tweemaal uit voor de Japanse nationale ploeg.

Hein Vanhaezebrouck verklaarde eerder deze transferperiode al dat de club nog op zoek was naar een spits zoals het type Raman. Met Yuya Kubo zouden ze die nu ook gevonden hebben. Hij staat erom bekend om met zijn snelheid en diepgang voor meer dreiging te zorgen, iets wat ook ex-Buffalo Benito Raman kon. Hij moest de club deze zomer verlaten, nadat hij zichzelf onmogelijk maakte na tal van incidenten.

Kubo ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen. De club hoopt hem eerstdaags te verwelkomen op het oefencomplex.