Lesión {f.} (la ~): blessure, letsel. Spaanse woordenboeken komen dezer dagen van pas in la capital. Zinedine Zidane zit met de handen in het euh … haar. De Madrileense ziekenboeg barst haast uit haar voegen en dat begint zich op het veld te vertalen. 

Zowel Luka Modric als Marcelo moesten de wedstrijd tegen Malaga van vorig weekend vervroegd staken na blessures zonder contact. Marcelo kampt met een blessure aan de linker quadriceps. Het is voorlopig onduidelijk hoelang de Braziliaan aan de kant zal staan. Spelmaker Modric heeft last van het rechter bovenbeen als gevolg van vermoeidheid. Dat is niet verwonderlijk, Real speelt dit seizoen op 4 podia.

Voor Los Blancos is het het zoveelste verlies in een paar weken tijd. Eerder vielen ook Gareth Bale (enkel), Pepe (kuit), Carvajal (spierscheur) en James Rodriguez (kuit) uit met allerhande blessures. Ook superster Cristiano Ronaldo speelt sinds vorige week met een ingepakte pols. De Portugees is wel nog steeds inzetbaar.

Vooral het verlies van Marcelo is groot omdat Zizou niet beschikt over een zuivere doublure op de linksback. Fabio Coentrao krijgt in Celta waarschijnlijk een basisplek op links. De polyvalente Nacho kan zowel centraal als op rechts zijn mannetje staan.

Ondertussen heeft Lucas Vazquez de rol van Bale perfect op zich genomen. Er wordt over het algemeen verwacht dat Karim Benzema zijn positie in het punt van het elftal zal verliezen aan de jonge Spanjaard bij de terugkeer van Gareth Bale. De Welshman deelde zojuist een video waarop te zien is dat hij hard aan het werken is aan zijn comeback.

Er staat Real Madrid vanavond een lastige taak te wachten. Het zal trachten om de 1-2-cijfers tegen Celta De Vigo bij te benen in de terugwedstrijd van de kwartfinale in de Copa Del Rey.

 

Advertentie