De eerste halvefinalist voor de KNVB Beker is bekend. Sparta wist FC Volendam te verslaan in een wedstrijd die met penalty’s werd beslist. 

 

Eerste helft

Het eerste half uur gebeurde er niet veel in het Kras Stadion. Een vrije trap van Veerman raakte in 2 instanties de paal. De enige grote kans van Sparta in de eerste helft was een schot van Paco van Moorsel.

 

Tweede helft

In de tweede helft werd de thuisploeg de bovenliggende partij. Verschillende kansen werden gecreëerd, maar er vielen geen doelpunten. Vlak voor tijd leek Sparta de wedstrijd nog te beslissen, maar ook deze poging van van Moorsel viel niet binnen.

 

Verlenging

Na 90 minuten was de wedstrijd nog niet beslist en er was ook nog niet gescoord. In de verlening gebeurde dit wel. In de 108ste minuut wist Thomas Verhaar te scoren. Het leek er op dat Sparta geen penalty’s meer nodig zou hebben, maar het werd 2 minuten later nog 1-1, door Steltenpool.

 

Strafschoppen

De penaltyreeks duurde lang, pas na 16 schoten werd de wedstrijd beslist. Breuer en Dijkstra (Sparta) en Steltenpool en van Kippensluit (FC Volendam) misten daarvoor ook een strafschop. Rihairo Meulens miste penalty acht, daardoor kon Floranus de winnende binnenschieten.

Uitsupporters: 750.

Advertentie