Vanavond 20:30h te Leuven vindt de eerste wedstrijd van speeldag 10 plaats. Deze wedstrijd zal gaan tussen OH Leuven en Lierse SK. Voor beide ploegen is het aangeraden om als winnaar van het veld te kunnen stappen.

Leuven zal bij winst over Union en Cercle Brugge kunnen springen naar de 5e plaats in het periodeklassement, Lierse zal bij winst dan weer naast Antwerp op de eerste plaats kunnen belanden. Al de andere ploegen spelen echter dit weekend ook nog hun wedstrijd van de 10e speeldag.

Leuven zal het wel niet makkelijk krijgen aan Den Dreef, want het mist meerdere spelers voor het duel van vanavond. Bounou, Simaeys, Le Postollec, Azevedo, De Medina, Yagan, Loemba, Gillekens, allemaal namen die Dennis Van Wijk zal moeten missen in zijn ploeg. Voor Lierse valt het beter mee op de blessurebank, 5 spelers zullen niet in de selectie van Van Meir kunnen zitten wegens blessure. Voor Lierse zal hoogstwaarschijnlijk wel hun nieuwe aanwinst Boubacar Diarra meteen in de basis kunnen starten, want hij is ondertussen speelgerechtigd.

De statistieken spreken wel niet in het voordeel van Leuven. Leuven kon in 2016 thuis enkel nog maar winnen van West-Vlaamse clubs en scoorde dit seizoen in eigen huis nog maar 9 doelpunten in totaal. Als je dit vergelijkt met het palmares van Lierse dit seizoen op verplaatsing, ziet het er niet goed uit voor Leuven. Lierse heeft dit seizoen op verplaatsing al 18 doelpunten gemaakt en Vanhamel moest zich ook nog maar 8 keer omdraaien. Lierse haalde op verplaatsing 22 op 33, terwijl Leuven maar 10 punten haalde uit 11 thuiswedstrijden.

Het lijkt op voorhand al een uitgemaakte wedstrijd aan de hand van de statistieken, maar in het voetbal kan alles gebeuren. Een wedstrijd moet altijd gespeeld worden en de laatste 6 jaar kon Lierse nog maar 1 keer winnen in Leuven en dat was dit seizoen op de laatste speeldag van de eerste periode. Toch niet zo makkelijk dus voor Lierse, het beloofd in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.

Advertentie