Een paar weken geleden spraken we met Julian Gressel. Hij deed mee aan de MLS SuperDraft en is uiteindelijk gekozen door Atlanta United. Hoe gaat het nu met hem?

Hoe ervaarde je de Draft?

Het was een fantastische ervaring en iets compleet nieuws. Ik was zenuwachtig, omdat die dag mijn toekomst zou bepalen en je hoopt gewoon dat je gekozen wordt. Toen ik gekozen werd door Atlanta United was ik heel blij en het voelde fantastisch, omdat ze in mij geloven en in mijn kwaliteiten als speler.

Hoe was je ontvangst in Atlanta?

Het was goed, een paar leden van de staf heetten me meteen welkom toen ik gekozen werd. Toen ik in Atlanta aankwam, hebben heel veel mensen me geholpen met het zoeken naar een huis en hebben ze mij de stad laten zien. Ik voelde me meteen welkom.

Wat zijn je persoonlijke doelen bij de club?

Ik wil natuurlijk spelen in de MLS en minuten maken. Daarom is het belangrijk dat ik meteen veel leer en hard werk, zodat ik beter kan worden als voetballer.

Wat maakt Atlanta anders dan de rest van de competitie?

Het is een nieuwe club in de MLS en ze hebben erg hun best gedaan om een goed team samen te stellen. De faciliteiten zoals het nieuwe stadion en het trainingsveld zijn ongelooflijk en veel beter dan de rest van de competitie.

Een impressie.

Hoe is het trainingskamp?

Goed. We zijn nu in Florida en daar is het weer perfect en we hebben alles wat we nodig hebben om goed te beginnen aan het seizoen. Iedereen werkt hard en we zijn goed voorbereid voor maart.

Heb je al een nummer?

Nee, nog niet, helaas, maar ik hoop het snel te horen.

Hoe reageerde je familie?

Mijn familie was heel blij. Ze vinden dat het een goede stap is om naar Atlanta te gaan, omdat het dichter bij de Oostkust ligt. Ze kijken er naar uit om naar Atlanta te komen om mij op te zoeken en wedstrijden te komen bekijken.

Explodeerde je social media?

Nou, niet echt exploderen, maar ik kreeg wel veel nieuwe volgers op Twitter en Instagram. Als ik meer speel, denk ik dat ik ook meer volgers krijg.

Je was als achtste gekozen, hoe voelt dat?

Heel erg goed om eerlijk te zijn. Er zijn zoveel goede spelers in de Draft dus ik ben erg blij dat Atlanta mij als achtste gekozen heeft. Ik hoop dat ik dat kan terugbetalen met hard werk en goed spel.

Dank je voor de updates!

Graag gedaan.

Advertentie