Dimitri Payet verlaat na 2 jaar West Ham United en keert terug naar Olympique Marseille. Payet is vandaag medisch gekeurd en tekent een contract tot medio 2021. De transfersom zou tussen de 25 en 30 miljoen bedragen.

Dimitri Payet voelt zich niet goed in Engeland, omdat vrouw en kinderen hier niet gelukkig zijn. Om deze reden wil Payet niet langer bij West Ham spelen en een terugkeer naar l’OM was voor hem de beste keuze.

Payet was tussen 2013 en 2015 ook al actief bij Marseille. Door de terugkeer van Payet is dit de duurste inkomende transfer uit de clubgeschiedenis. De duurste inkomende transfer was tot vandaag Lucho Gonzalez, voor wie 22 miljoen betaald werd.

Payet speelde al 72 wedstrijden voor Marseille, waarin hij 15 keer scoorde. Bij West Ham speelde hij in 2 seizoenen 60 wedstrijden waarin hij ook 15 keer scoorde.

Opvallend: West Ham maakt meer dan 10 miljoen euro winst op Payet.

Advertentie