Zowel Real Madrid als Real Sociedad werden eerder deze week uitgeschakeld in de Copa del Rey en kunnen zich volledig focussen op de competitie. Bij winst zouden de Madrilenen een gouden zaak doen in het klassement nadat concurrenten Barcelona en Sevilla punten lieten liggen. Ook stadsrivaal Atletico Madrid wist niet te winnen op het veld van Alaves.

Real Sociedad, dat op bezoek ging bij de leider, begon verrassend goed aan de wedstrijd. Als er gevaar was, kwam het van de bezoekers. Toch kwam Real Madrid aan de leiding nadat Kovacic diepgestuurd werd door Cristiano Ronaldo en de bal voorbij doelman Rulli plaatste. Zo ging de thuisploeg de rust in met de voorsprong.

Real Madrid begon de tweede helft offensiever en dat loonde ook. Meteen na rust stuurde Kovacic Ronaldo diep en de Portugees stiftte het leer over Rulli om zijn ploeg op een dubbele voorsprong te brengen. Een kwartier voor tijd pakte Inigo Martinez zijn tweede gele kaart en moest Real Sociedad dus met 10 verder. Daar kon Madrid ook van profiteren, de ingevallen Morata kopte de voorzet van Lucas Vazquez binnen om er 3-0 van te maken. Dat werd ook de eindstand.

Madrid doet een uitstekende zaak met deze driepunter. De Koninklijke komt zo op vier punten van Barcelona, terwijl de Madrilenen nog een wedstrijd in te halen hebben.

Advertentie