Hans Hateboer heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Atalanta Bergamo uit Italië wordt de nieuwe werkgever van de rechtsback. Hateboer tekent er een meerjarig contract.

De lengte van het contract is niet helemaal duidelijk, maar het gaat om een meerjarig contract. De 23-jarige verdediger had al aangegeven aan FC Groningen dat hij graag wilde vertrekken. Aangezien zijn contract komende zomer af zou lopen, hoopte Groningen hem deze winter nog te kunnen verkopen.

Hateboer doorliep de gehele jeugdopleiding bij de Groningers. Hij maakte in 2013 zijn debuut voor De Trots van het Noorden en speelde er uiteindelijk 111 wedstrijden in de hoofdmacht.

Bij Atalanta Bergamo komt Hateboer terecht in een goed draaiende selectie. Atalanta staat op een knappe 6e plaats. De ploeg van coach Gian Piero Gasperini is dus nog volop in de strijd voor een plek in de Europa League. Hateboer hoopt daar zijn steentje aan bij te kunnen dragen.