Jerson Cabral keert terug op de Nederlandse velden. De oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Twente gaat voor een half seizoen op Het Kasteel spelen.

Cabral, die afgelopen zomer vol goede moed naar Bastia vertrok, blijkt toch nog niet zijn draai gevonden te hebben op Corsica. De 26-jarige linksbuiten kwam slechts 6 keer in actie in de Ligue 1 en dat allemaal via een invalbeurt. Verder mocht hij invallen in de Coupe de France tegen het grote Paris Saint-Germain en wist een basisplek te krijgen in de wedstrijd tegen Guingamp om de Coupe de la Ligue.

Cabral werd echter al lange tijd niet meer in de selectie opgenomen. Sinds eind november zat Cabral slechts 2 keer bij de selectie. In de minuten die hij speelde, wist hij geen indruk te maken op trainer François Ciccolini. Cabral leek de goede kant op te gaan nadat hij vorig seizoen zichzelf wist te herpakken bij FC Twente. In dat seizoen wist hij 6 keer te scoren en 5 assists te geven in 24 wedstrijden.