KRC Genk heeft nog een kans op PO1. Moeskroen werd met het kleinste verschil verslagen. Het enige doelpunt werd midden in de eerste helft gemaakt. José Naranjo, dinsdag nog de antiheld tegen KV Oostende, zorgde nu voor de Genkse driepunter. Voor Moeskroen wordt het nog knokken om in 1A te blijven.

Door de blessures van Heynen en Samatta kregen Berge en Naranjo hun eerste basisplaats. Bij Moeskroen keerde Hubert terug uit blessure. Nkaka kreeg een basisplaats ten nadele van Vojvoda.

2 minuten bezig en Ryan haalde al uit met een mooie redding op een afstandsschot van Matulevicius. Na 12 minuten was er dan ook de eerste kans voor Genk. Een hoekschop van Malinovskyi werd door Berge op de deklat gekopt. Daarna was het dan toch raak voor Genk. Een mooie combinatie tussen Naranjo en Pozuelo leidde tot de 1-0. Naranjo scoorde zo zijn eerste voor Genk.

Moeskroen bleef knokken en Ryan moest zich alweer tonen met een uitstekende reflex op een schot van Mohamed. Even later komt Moeskroen goed weg wanneer Trossard de bal net naast trapte. Een paar minuten voor rust was het weer bijna raak. Een afgeweken bal van Naranjo belandde bij Dewaest, die hard uithaalde, maar Delac redde.

Genk begon hoe ze de eerste helft eindigden. Delac moest al meteen redden op een schot van Naranjo. Even later gooide Arslanagic zich voor de bal, hij voorkwam de 2-0 van Trossard. Moeskroen kwam terug in de wedstrijd, maar kon dat niet uitbuiten in kansen. Op het uur mocht Jean-Paul Boëtius zijn debuut maken voor de Limburgers. Trossard mocht gaan rusten.

Even later zag Dewaest zijn schot op de deklat belanden. Pozuelo met een vrije trap, die belandde bij Naranjo, maar zijn kopbal raakte de paal. Op het einde van de wedstrijd liet Ryan zich ook nog is gelden toen hij het schot van Miya uit zijn doel haalde.

Genk wint zo met 1-0 en ziet alsnog een kans om in PO1 te geraken. Voor Moeskroen wordt het knokken om in eerste te blijven.

Advertenties