Na een intens toernooi waar enkele toplanden het lieten afweten, staat vandaag de finale op het programma om 20u. Burkina Faso pakte gisteren al brons.

Egypte:

Egypte

Egypte is de grote recordhouder van de Afrika Cup, maar de laatste eindoverwinning dateert toch al van 2010. Op dit toernooi doen ze het eigenlijk ook niet fantastisch. Ze werden groepswinnaar, maar dat was vooral omdat Ghana en Mali punten lieten liggen. De Egyptenaren scoorden slechts 2 doelpunten in 3 wedstrijden. In de kwartfinale versloegen ze Marokko tegen de gang van het spel in met een laat doelpunt en in de halve finale werden ze door Burkina Faso van het kastje naar de muur gespeeld, maar wonnen ze met strafschoppen.

Kameroen:

Kameroen

Kameroen werd tweede in de groepsfase, met evenveel punten als Burkina Faso. In de kwart- en halve finale klopten ze de twee topfavorieten. Eerst ging Senegal voor de bijl na een penaltyreeks en dan werd Ghana met een knappe 2-0-overwinning van het veld gestuurd. De troepen van Broos staan simpelweg verdiend in de finale.

Kameroen heeft het meeste vertrouwen getankt. Ze versloegen grote landen en verrasten. Egypte staat met wat geluk in de finale. De Noord-Afrikanen hebben natuurlijk meer toernooi-ervaring, toch kan Kameroen favoriet genoemd worden.

Advertentie