FC Utrecht weet thuis met 1-0 te winnen van nummer 4 SC Heerenveen. Met deze overwinning neemt FC Utrecht de 4e plek over van Heerenveen.

 FC Utrecht werd snel gevaarlijk nadat Nacer Barazite na 17 seconden werd neergehaald op 25 meter van het doel. Barazite ging achter de bal staan, maar deze vrije trap zeilde een meter of 2 naast het doel. Veel mensen verwachtten een open wedstrijd, maar deze kwam er absoluut niet. Na de vrije trap in 2e minuut werd er geen enkele kans gecreëerd tot aan de 22e minuut. Van der Meer geeft een lange bal op Zivkovic en gaat af op Heerenveen-keeper Erwin Mulder, maar Zivkovic wordt teruggevlagd voor buitenspel.

Utrecht blijft druk uitoefenen op Heerenveen en hieruit volgt een grote kans nadat er een hoge bal net voorbij de verdediging van Heerenveen stuit en Barazite op Mulder afgaat. Barazite speelt vervolgens de bal iets te ver voor zich uit en probeert de bal nog af te leggen op de meelopende Haller, maar deze werd onderschept door de Heerenveendefensie. Hieruit volgt een corner die bij de 1e paal wordt weggekopt. Amrabat vangt de bal en steekt hem door naar Ludwig. Iedereen verwacht een voorzet, behalve Ludwig gaat zelf zijn kans en schiet die bal hard over de grond tegen de touwen en zet Utrecht op een 1-0-voorsprong. Ludwig, die nogal boos was omdat hij weinig speeltijd kreeg ondanks zijn harde werk op de trainingen, bewijst hier nog maar eens waarom hij een basisplaats verdient.

Na de goal van Utrecht begint de ploeg uit de Domstad in te zakken en krijgt Heerenveen nog enkele goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. In de 33e minuut schiet Heerenveen dan eindelijk een keer via Reza, maar deze bal gaat sticht geen gevaar voor Utrecht. Echter blijft Heerenveen aandringen op de gelijkmaker en ditmaal via Thorsby, die een corner via een acrobatische beweging verlengd, maar deze spat uit een op de paal. Niet veel later weet Zeneli een strakke bal voor te krijgen, maar er is niemand van Heerenveen die hier op reageert. Uiteindelijk komt er een mooie voorzet op het hoofd van Bijker, maar deze weet er geen richting aan te geven en de bal vliegt over. Na enkele kansen van de Friese zijde vind Kamphuis het genoeg geweest en fluit de eerste helft af met een 1-0-voorsprong voor FC Utrecht.

De tweede helft begint erg zwak en Utrecht tast af. Doordat Utrecht zich erg ver laat inzakken kan Heerenveen tot een kans komen door een schot van Larsson, na een heerlijke counter van Heerenveen waarbij Utrecht toch aan moest zetten om een goal te voorkomen. Utrecht was een schim van zichzelf en Heerenveen dendert eroverheen, maar weet dit niet te verzilveren. Na kansen van Larsson en Odegaard, blijft de Friese club toch op een 1-0-achterstand aankijken.

Na een dramatisch half uur in de 2e helft van beide kanten krijgt Utrecht eindelijk een weer een kans en wat voor een. Troupée rukt op aan de rechterkant en ziet Zivkovic voor het doel lopen. Hij geeft de bal aan Zivkovic, alleen deze weet de bal wonder boven wonder over te schieten voor een leeg doel. Heerenveen wist dat het hier goed was weggekomen en begon werd met aandringen op de gelijkmaker. Ze blijven kansen creëren, maar door goed keeperswerk van Jensen blijft de stand nog op 1-0 staan. Maar dan in 82e minuut gaat het gruwelijk mis voor Heerenveen. Larsson maakt een scharende tackle van achter op de enkels van Labyad en krijgt hiervoor zijn 2e gele kaart. 4 minuten later valt er weer een rode kaart, maar nu aan Utrechtse zijde. Ludwig gaat na een overtreding op Odegaard op het been van de huurling van Real Madrid staan. Kamphuis is hier niet van gediend en toont de Duitser een directe rode kaart. Na de rode kaarten gebeurt er aan beide kanten niet veel meer op een schot na van Heerenveen dat de bovenkant van het doel scheert. Al met al een slechte wedstrijd van beide kanten, waarbij Utrecht als gelukkige uitkwam en de 3 punten in de Domstad mocht houden.

Advertenties