Zoals vele andere sterren uit de grote competities in Europa kiest ook Hernanes voor een avontuur in China. De tweebenige middenvelder vertrekt met 2 prijzen op zak, doordat Juventus vorig jaar zowel de Serie A als de Coppa Italia won.

Hebei China Fortune eindigde afgelopen seizoen, dat afliep op 30 oktober, op de 7de plek. Het trok eerder deze wintertransferperiode ook al de portemonnee open voor rechtsbuiten Chengdong Zhang, die voor 20,44 miljoen overkwam van Beijing Sinobo Guoan. Daarnaast spelen bij de club al onder andere Gervinho, oud-speler van Arsenal en AS Roma, Stéphane Mbia, oud-speler van QPR en Sevilla, en Ezequiel Lavezzi, ex-Napoli en ex-Paris Saint-Germain.

Hernanes speelde in zijn tijd bij Juventus 35 wedstrijden, waarin hij 2 keer wist te scoren en 1 assist wist te geven. Eerder speelde hij bij, in chronologische volgorde, São Paulo, Lazio Roma en Internazionale. Hernanes kwam op 31 augustus voor 13 miljoen euro over van Internazionale. Hij vertrekt nu voor een bedrag van 8 miljoen euro, dat kan oplopen tot 10 miljoen euro. Hij werd ook in verband gebracht met Genoa, Celtic en zelfs met een terugkeer naar São Paulo, maar heeft uiteindelijk dus toch gekozen voor Hebei China Fortune. De Chinese transfermarkt is nog geopend tot 28 februari.

Advertenties