Nadat Club Brugge in de prijzen was gevallen op de Gouden Schoen wou de landskampioen ook uitblinken óp het veld. Geen gemakkelijke opdracht aangezien ze de verplaatsing naar Sporting Lokeren moesten maken. Lokeren hield thuis tegen Anderlecht en Gent al de nul en dat was vandaag niet anders. De Waaslanders wisten zelfs te winnen dankzij een goal van Tom De Sutter.

Voor Sporting Lokeren zit de reguliere competitie er al zo goed als op. De Waaslanders strijden niet meer mee om een ticket voor Play-Off 1, en ze zitten niet in de gevarenzone voor de degradatie. Geen druk dus voor Lokeren, en zo voetbalden ze ook in de eerste helft. De Waaslanders zetten opnieuw een goede organisatie neer en probeerden ook regelmatig offensief iets te brengen en dat loonde ook. Na iets minder dan een half uur voetballen kopte uitgerekend Tom De Sutter een voorzet vanop de linkerflank binnen. Behalve een schot op de paal van Jelle Vossen en een afgekeurd doelpunt van Dion Cools kregen we in de eerste helft niet veel meer te zien.

In de tweede helft kroop Lokeren achteruit en probeerde het de voorsprong vast te houden. Club Brugge wist de kansen die het kreeg niet af te maken. Copa pakte uit met een paar uitstekende reddingen om de score op 1-0 te houden. De Ivoriaanse doelman van de Waaslanders blonk uit in de tweede helft en had zo een groot aandeel in de overwinning. Voor Lokeren was het na Waasland-Beveren, Gent en Anderlecht de vierde clean sheet op rij in een thuiswedstrijd.

Door de overwinning van Anderlecht tegen Zulte-Waregem komt paars-wit naast de landskampioen te staan in het klassement. Met nog 4 wedstrijden te gaan voor de Play-offs is het nog uitkijken naar wie de reguliere competitie wint.

 

 

Advertentie