Real Madrid mocht eindelijk nog eens voetballen. Na de afgelasting door infrastructurele problemen bij Celta de Vigo van vorige week, was het al 13 dagen geleden sinds een koninklijk wit Madrileens truitje werd natgemaakt. De twee weken rust waren echter welgekomen in Santiago Bernabéu. Real Madrid kampt namelijk met een enorme blessuregolf.

Kaarsjes bij Real, want kapitein Sergio Ramos speelde zijn 500ste wedstrijd voor Los Merengues. De onbetwistbare leider kondigde vooraf op social media aan dat hij nog een verrasing heeft voor zijn ploegmaats.

Madrid, dat nog twee wedstrijden te goed heeft, zag hoe Barcelona de middag voordien Alavés genadeloos naar de slachtbank leidde. Real Madrid moest dus winnen in en tegen Osasuna om zijn voorsprong te behouden in La Liga. Voor hekkensluiter Osasuna was het al van 17 oktober (!) geleden dat ze de drie punten konden pakken in de competitie.

Real Madrid begint nogal nonchalant aan de wedstrijd en lijkt niet onder de indruk van Osasuna. Op het kwartier valt er eindelijk wat te beleven, zij het wel aan de donkere kant van het voetbal. In een onschuldig duel met Isco krijgt Tano de knie van de Madrileense nummer 22 tegen de enkel. De 26-jarige verdediger blijft kermend van de pijn liggen en wordt met een draagberrie van het veld gedragen. Het verdict na de wedstrijd is hard: dubbele beenbreuk en einde seizoen.

Tien minuten later schiet Cristiano Ronaldo Los Blancos op voorsprong na een goede actie vanop rechts. Echt lang duurt de daaropvolgende ‘SIIII’ niet, even later wordt Real immers op de counter gepakt. Léon werkt een prima actie van Fuentes af en zet doelman Navas te kijken met een heerlijk lobje. Karim Benzema vergeet daarna om Madrid opnieuw op voorsprong te brengen voor de rust nadat Ronaldo hem de 1-2 op een zilveren schoteltje aanbiedt. Ruststand: 1-1.

Real Madrid komt het best uit de kleedkamer en drukt de rode lantaarn achteruit. Sirigu kan de schade vooralsnog beperken, maar moet zich een half uur voor affluiten toch gewonnen geven. Benzema verprutst een open schietkans, maar gelukkig is Isco goed gevolgd om de bal overhoeks binnen te trappen. Bij Real Madrid slaken ze een enorme zucht van opluchting.

In het slot komt Osasuna nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker via ondermeer Léon en Rivière, maar Navas staat pal op beide pogingen. In de ultieme slotfase krijgt de rode lantaarn het deksel op de neus wanneer Ronaldo met een heerlijk hakje de ingevallen Lucas Vázquez bedient, die de 1-3 eindstand in de touwen legt.

Real Madrid keert dus terug naar de hoofdstad met de drie punten op zak. Zidane kan beginnen aan de voorbereiding op de kraker tegen Napoli in de Champions League.

Advertentie