Op de 26e speeldag in de JPL wil Club ervoor zorgen dat de bekroningen naast het veld zich vertalen in bekroningen óp het veld. Met de Gouden Schoen in de rangen trekt Blauw-Zwart naar Daknam om de leiderspositie te verdedigen. 

Michel Preud’homme, woensdag verkozen tot beste coach in België, kan weer rekenen op Dion Cools. De Leuvenaar moest de wedstrijd tegen Charleroi geelgeschorst vanop de tribune bekijken. Ex-tricolore Laurens De Bock verhuist dus weer naar de bank. Poulain, Limbombe en Van Rhijn krijgen voorlopig geen groen licht van de medische staf.

Lokeren kreeg na de jaarwissel een loodzwaar thuisschema voorgeschoteld. Na Anderlecht en Gent is nu Club Brugge de derde naam die de thuisaffiche vervolledigt in drie wedstrijden in 2017. In de vorige twee thuisduels wisten de Waaslanders telkens de nul te houden, maar konden ze zelf wel niet scoren. Club Brugge is dus maar beter gewaarschuwd. Coach Kristinsson kan niet rekenen op de geblesseerde Killian Overmeire.

Mede-topschutter bij Lokeren, Tom De Sutter, heeft natuurlijk een bekend verleden in Brugge. De in Zottegem geboren targetspits kon in de West-Vlaamse hoofdstad het net 57 keer laten trillen. Dat gebeurde 26 keer bij Cercle en 31 bij de buren ván. Zijn bekendste doelpunt is ongetwijfeld zijn fenomenale openingstreffer in de bekerfinale tegen Anderlecht in 2015 voor Club.

Lokeren staat op dit moment twaalfde met 26 punten. Dat is slechts de helft van het aantal punten dat landskampioen en leider Club Brugge behaald heeft. Als Lokeren vanavond verliest, is het mathematisch zeker uitgeschakeld voor Play-Off 1, al was dit natuurlijk al een evidentie.

De wedstrijd gaat om 18:00 van start en zal in goede banen geleid worden door Erik Lambrechts. Het wedstrijdverslag kan u vanavond hier terugvinden.

Advertentie