Het nieuws dat de Bruggeling de laatste dagen in de greep hield, zal ongetwijfeld gespreksonderwerp nummer 1 zijn tijdens de (belangrijke) wedstrijd tussen Cercle en Leuven. Dat Monaco Cercle zou overnemen was “hot” de laatste dagen. Monaco zou 9 miljoen euro willen investeren in Cercle, de Monegasken zouden 60% van de aandelen in handen krijgen. Er zijn echter wel twee belangrijke voorwaarden gesteld: Cercle moet een licentie behalen voor eerste klasse en in 1B blijven. Om dat doel te behalen staat er morgen al een belangrijke veldslag te wachten. 

Cercle wil dus winnen, maar Leuven komt niet voor niks naar het Jan Breydelstadion. “O-hasj-el” behaalde al 9/9 tegen Cercle en kwam als eerste ploeg winnen in het Jan Breydelstadion, met 2-4. Het is zelfs al sinds 2012 geleden dat Cercle nog eens kon winnen van Leuven, het werd toen 6-4(!).

Als we kijken naar de vorm van Cercle zien we geen constante, er werd vorige week verloren van Union met 0-1, Leuven daarintegen kon de 3 punten wél thuis houden tegen Lommel United. De Leuvenaars wonnen met 2-1 en konden zo na 7 wedstrijden zonder overwinning nog eens een driepunter pakken.

Makkelijk zal het morgen niet worden, beide ploegen zetten een grote stap richting behoud als ze 3 punten mogen bijschrijven. PO2 is niet meer haalbaar na het verlies van Roeselare op Tubize. De nummers 6 en 7 uit de stand kunnen zich dus vollop concentreren op het behoud.

Wie de grootste stap richting behoud zet, weten we morgen rond 18u45!