Juventus begon vanavond weer eens een keer met een gerouleerde opstelling. Onder andere door de schorsing van Mario Mandzukic en de blessures van Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli stond er een ander basiselftal dan vorige week.

Marko Pjaca kreeg na zijn matige optreden van anderhalve week geleden tegen Crotone weer een kans in de basis. Daarnaast stonden ook verrassend Medhi Benatia en Stefano Sturaro in de basis. Kwadwo Asamoah speelde in plaats van Alex Sandro, de normale eerste keuze, als linksback. Waarschijnlijk heeft Allegri deze keuzes gemaakt met het oog op de Champions Leaguewedstrijd tegen FC Porto, die 5 dagen later gespeeld zal worden.

Palermo speelde tot nu toe erg zwak in de competitie. Ze wisten dit seizoen pas 14 puntjes binnen te sprokkelen in 24 wedstrijden. Daarnaast verkochten ze in de afgelopen wintertransferperiode ook nog eens Oscar Hiljemark, oud-speler van PSV, die naar Genoa vertrok voor een koopje van 2,5 miljoen euro.

De wedstrijd begon weer erg mooi, zoals vaak in het Juventus Stadium. Het hele publiek zong mee met het refrein van het prachtige “Storia di un grande amore”, het verhaal van een grote liefde. Het lied dat menig Juvesupporter kippenvel geeft. Palermo leek er minder gecharmeerd door en begon de wedstrijd nogal lomp. Dit resulteerde in een gele kaart voor Edoardo Goldaniga in de 4de minuut. De vrije trap die uit de overtreding ontstond werd genomen door Paulo Dybala. Met zijn linkervoet draaide hij de bal met een mooie curve richting de linkerpaal, maar focuste daar iets te veel op en vergat even dat de bal er daadwerkelijk langs moet gaan in plaats van ertegenaan.

In de 13de minuut opnieuw een felle actie van Palermo, opnieuw een vrije trap voor Juventus. Opeens nam Khedira de vrije trap, wanneer iedereen dacht dat Paulo Dybala hem opnieuw zou gaan nemen. De bal belandde bij Higuaín die op het randje van – maar net niet – buitenspel stond. Het lukte hem echter niet om de bal in het doel te schieten, aangezien keeper Posavec er nog tussen lag. Hij wist de bal niet bij zich te houden en Claudio Marchisio rondde de actie alsnog koeltjes af: 1-0.

Marko Pjaca liet in de 20ste minuut zien hoe mooi hij kan dribbelen, met vervolgens een goede voorzet op Khedira, die de bal binnen zou moeten hebben getikt, maar nogal slap schoot waardoor Aleesami de bal makkelijk kon wegwerken. Khedira leek de bal daarnaast ook met zijn hand geraakt te hebben.

In de 39ste minuut opnieuw een vrije trap voor Juventus. Vanaf de rechterkant van het doel nam Paulo Dybala dit keer wel de vrije trap. Met opnieuw een beeldschone curve herinnerde hij zich opeens weer hoe de bal wel het doel in moet. Een fenomenale vrije trap, zoals ook Lionel Messi dat vaak doet. Met zijn linkervoet prachtig in de rechterbovenhoek, onmogelijk te pakken voor de keeper: 2-0.

In de 2de helft kreeg ook Khedira rust. Mario Lemina kwam er voor hem in. Lemina kreeg in de 2de helft de nodige schoppen te verduren en de frustratie was dan ook van zijn gezicht af te lezen. Toen was daar in de 63ste minuut opnieuw Dybala met een prachtige steekpass op Higuaín. Higuaín trok vervolgens zijn vaste trucje weer eens uit de kast. Hij hield eerst even in zodat de keeper ging liggen en vervolgens stifte hij de bal weer simpel oogend over de keeper heen. Laten we het vanaf nu maar gewoon een “Higuaíntje” gaan noemen: 3-0.

Stefano Sturaro werd in de 70ste minuut gewisseld voor Juan Cuadrado, aan de kant van Palermo kwam Carlos Embalo erin voor Roland Sallai. Enkele minuten later werd Claudio Marchisio eruit gehaald voor Tomas “El General” Rincon. In de 78ste minuut een vervelende botsing bij Palermo. Keeper Posavec leek er op het eerste oog erg slecht aan toe. 3 van zijn medespelers begonnen als een gek aan hem te duwen en trekken als aan een hondje dat levenloos langs de weg ligt. Vervolgens werden er zo’n 8 artsen bijgeroepen van beide partijen. Het leek een groot drama te worden, tot de keeper opeens weer opstond en de wedstrijd gewoon kon doorgaan, een merkwaardig moment. In de 82ste minuut kwam bij Palermo Alessandro Diamanti erin voor Norbert Balogh.

Een foutje achterin in de 89ste minuut bij de achterhoede van Palermo. Higuaín onderschepte de bal en maakte hier vervolgens een paar meter mee. Toen er een man of 4 om hem heen stond besloot hij de bal met de hak klaar te leggen en Dybala schoot de bal heel keurig geplaatst in het doel: 4-0. Enkele minuten later, vanuit een corner voor Palermo die kort werd afgelegd, gaf Diamanti de voorzet met links en kopte Chochev de bal snoeihard in de bovenhoek: 4-1. Het was een overwinning met eindelijk weer eens prachtig spel aan de kant van Juventus. Het was dé avond van Paulo Dybala.

Eindstand Juventus – Palermo: 4-1
1-0: Claudio Marchisio
2-0: Paulo Dybala
3-0: Gonzalo Higuaín (Assist: Paulo Dybala)
4-0: Paulo Dybala (Assist: Gonzalo Higuaín)
4-1: Ivailo Chochev (Assist: Alessandro Diamanti)

Cijfers volgens FotMob.com

Juventus:

Gianlugi Buffon                               6.4
Daniel Alves                                      7.8
Medhi Benatia                                  6.7
Leonardo Bonucci                           7.0
Kwadwo Asamoah                           6.8
Sami Khedira                                    6.6  (Wissel 46’, uit)
Claudio Marchisio                           8.6  (Wissel 75’, uit)
Stefano Sturaro                               6.8  (Wissel 70’, uit)
Paulo Dybala                                     9.6*
Gonzalo Higuaín                              8.1
Marko Pjaca                                       6.3

Mario Lemina                                   7.1  (Wissel 46’, in)
Juan Cuadrado                                  6.5  (Wissel 70’, in)
Tomas Rincon                                   6.5  (Wissel 75’, in)
Palermo:

Josip Posavec                                     5.0
Andrea Rispoli                                  5.1
Edoardo Goldaniga                          5.2
Sinisa Andjelkovic                           5.0
Haitam Aleesami                             5.3
Mato Jajalo                                         5.9  (Wissel 50’, uit)
Bruno Henrique                               7.0
Ivailo Chochev                                  7.6
Roland Sallai                                     5.2  (Wissel 71’, uit)
Norbert Balogh                                 6.4  (Wissel 82’, uit)
Ilija Nestorovski                               5.5

Toni Sunjic                                         6.1  (Wissel 50’, in)
Carlos Embalo                                   6.1  (Wissel 71’, in)
Alessandro Diamanti                        –    (Wissel 82’, in)

*Man of the match