Bij het zoeken naar talent in de jeugd van PSV kwam ik er al snel achter dat er bij ‘de lampenclub’ geen sprake is van een aantal juwelen of parels, maar meer van een hele schatkist. Er is zó veel talent te vinden in de PSV-jeugd dat het filteren daarvan best een moeilijke opgave was. De talenten zijn vooral te vinden bij PSV Onder-17, waar aardig gerouleerd wordt en daardoor veel talent te zien is. Er is dus nog veel meer talent te vinden dan dat hier besproken wordt. Ik bespreek slechts de spelers die mij erg opgevallen zijn.

Steven Bergwijn
Snelheid is tegenwoordig iets wat een buitenspeler in de meeste teams eigenlijk wel hoort te bezitten. Bij Steven Bergwijn is hier absoluut geen gebrek aan. Vanaf de linkerkant zoekt hij vaak de combinatie met de linksback en maakt vervolgens een snelle sprint naar voren. Vanuit daar maakt hij een of meerdere leuke dribbels, komt hij naar binnen en schiet met een mooie curve op het doel. Hoewel de ultieme aanval voor Bergwijn er zo uit ziet, gaat dit in de praktijk niet altijd goed. De combinatie en de dribbels gaan meestal nog wel, maar vooral aan zijn afwerking mag nog veel gewerkt worden. Bergwijn zit daarentegen sinds dit seizoen wel vast bij het eerste elftal en speelt ook niet meer mee met Jong-PSV, zoals hij vorig seizoen wel deed. Hij scoorde dit seizoen al 2 keer in de Eredivisie.

Huidige elftal: PSV
Positie(s): Linksbuiten, (Rechtsbuiten), (Spits)
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 08-10-1997
Lengte: 1.78 m
Gewicht: 64 kg
Sterkste punten: Snelheid, dribbel

Kenneth Paal
De nieuwe Wijnaldum, zo wordt hij ook wel genoemd. Kenneth Paal is een erg veelzijdige middenvelder die zowel anderen helpt bij het scoren, als zelf de weg naar de netten weet te vinden. Hoewel hij nog niet heel veel gescoord heeft in zijn carrière, is zijn drang naar het doel altijd aanwezig. Met zijn linkervoet kan hij goed uithalen en hij maakt het menig keeper daar ook erg moeilijk mee. Naast het voetbal heeft Paal ook al een erg druk leven, aangezien hij al 3 kinderen moet opvoeden en daarnaast vorig jaar zelfs al getrouwd is. Laten we hopen dat dit zijn voetbalcarrière niet in de weg staat.

Huidige elftal: Jong PSV
Positie(s): Aanvallende middenvelder, (Centrale middenvelder), (Linksbuiten), (Rechtsbuiten)
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 24-06-1997
Lengte: 1.74 m
Gewicht: 69 kg
Sterkste punten: Dribbel, schot, spelhervattingen, veelzijdigheid

 

Sam Lammers
De teller in de Jupiler League staat bij Sam Lammers momenteel al op 14 goals uit 21 wedstrijden. De vrij lange spits van Jong PSV zit al een tijdje tegen een plek in het eerste aan te vechten, niet zo gek natuurlijk als je alleen al naar zijn doelpunten kijkt. De tweebenige spits was vooral in het begin van dit seizoen in bloedvorm. In de openingswedstrijd thuis tegen FC Den Bosch (5-4) scoorde hij maarliefs 4 keer. Vanaf het moment dat hij een aantal keer meemocht met het eerste elftal in eind oktober leek Lammers zijn vorm niet echt meer terug te kunnen vinden. In de laatste 3 wedstrijden heeft hij echter al weer 4 keer gescoord en hij lijkt zijn vorm dan ook weer prima opgepakt te hebben. Lammers lijkt een goede oplossing voor de wedstrijden waarin Luuk de Jong bij het eerste elftal het doel even niet weet te vinden. Vanaf volgend jaar kunnen we Lammers dan waarschijnlijk ook als vaste stand-in voor de spitspositie gaan zien.

Huidige elftal: Jong PSV
Positie(s): Spits, (Aanvallende middenvelder)
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 30-04-1997
Lengte: 1.89 m
Gewicht: 83 kg
Sterkste punten: Afwerking, passing, dribbel, veelzijdigheid

Damian van Bruggen
Afgelopen zomer kwam Damian van Bruggen over uit de jeugd van Ajax. Hij werd door Ajax-trainer Peter Bosz al wel meerdere malen bij het eerste elftal gehaald, maar had nog nooit een minuut daadwerkelijk meegespeeld. Van Bruggen kwam naar PSV in de hoop hier wel minuten te gaan maken. Hij heeft dit jaar bij Jong PSV op 2 wedstrijden na elke wedstrijd 90 minuten meegedaan, in totaal dus 23 volle wedstrijden. Sinds begin 2017 is hij ook nog eens vaste aanvoerder bij Jong PSV. Toen hij naar Eindhoven kwam was het zijn plan om binnen een jaar bij het eerste van PSV te zitten. Kijkend naar de statistieken en feiten lijkt zijn plan zeker werkelijkheid te gaan worden. Van Bruggen wordt dan ook al bijna 21, dus het zal wel tijd gaan worden voor wat meer minuten in het eerste elftal.

Huidige elftal: Jong PSV
Positie(s): Centrale verdediger
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 18-03-1996
Lengte: 1.84 m
Gewicht: 78 kg
Sterkste punten: Kopkracht, tackle

Dante Rigo
De Belg speelde vanaf zijn 7de bij Lierse SK, na eerder gespeeld te hebben voor KSK Heist en SC Aarschot. Na een jaar bij Lierse vertrok Dante Rigo naar de jeugd van PSV. Hij bleef in zijn geboorteplaats Tremelo wel op de basisschool zitten. Zijn middelbare school volgde hij wel in Nederland. De middenvelder wordt veel vergeleken met Toni Kroos, vooral doordat de passing van beiden voor hun eigen niveau zeer goed is. Zijn beste wedstrijd speelde hij in de UEFA Youth League tegen Rostov Onder-19. In de 0-6-overwinning gaf Rigo 3 assists en scoorde 2 goals, waaronder een beeldschoon afstandsschot voor de 0-1. Meerdere analisten verlangen naar een plek in het eerste elftal voor Rigo. Hij wordt dan ook gezien als het grootste talent van de PSV-jeugd. Onlangs tekende hij een nieuw contract tot 2020. PSV lijkt in de nabije toekomst dus op het middenveld een 100% garantie te hebben voor een basisspeler.

Huidige elftal: Jong PSV
Positie(s): Centrale middenvelder, Verdedigende middenvelder
Nationaliteit: Belgisch
Geboortedatum: 11-12-1998
Lengte: 1.80 m
Gewicht: 70 kg
Sterkste punten: Dribbel, passing

Joël Piroe
Een speler waar veel mensen waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben, maar waar er wel veel van gaan horen in de toekomst. De techniek van Piroe is ijzersterk en vooral op zijn leeftijd van een zeer hoog niveau.  Met zijn 17-jarige leeftijd heeft Piroe al bij best een hoop clubs gespeeld. Hij doorliep zijn jeugd grotendeels bij SC Woezik uit Wijchen en werd vanuit daar gescout voor NEC. In 2013 werd hij overgenomen door Feyenoord en een jaar later trok hij van daaruit naar PSV. Alle ervaring bij de clubs lijken hem goed gedaan te hebben, aangezien hij op het moment een van de, als niet dé, dragende spelers bij PSV Onder-19 is. Met zijn prachtige acties en goede combinatiespel weet hij de bal vaak met zijn linkervoet langs de keeper te schuiven. Piroe heeft dit seizoen in 13 wedstrijden al 10 keer gescoord voor PSV Onder-19. Daarnaast heeft hij al een aantal keer mogen invallen bij Jong PSV in de Jupiler League. Aangezien het tegenwoordig, vooral in Nederland, erg belangrijk wordt om een sterke spits te hebben zou Piroe eventueel ook nog omgeschoold kunnen worden tot rechtsbuiten. Ook vanaf die positie zou hij zijn mooie dribbels en goede afwerking goed kunnen toepassen.

Huidige elftal: PSV Onder-19
Positie(s): Spits, (Rechtsbuiten)
Nationaliteit: Nederlands, Surinaams
Geboortedatum: 02-08-1999
Lengte: 1.81 m
Gewicht: 71 kg
Sterkste punten: Dribbel, afwerking, snelheid

Ook noemenswaardig:

Bob Melis
Huidige elftal: PSV Onder-17
Positie(s): Aanvallende middenvelder
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 14-03-2000
Lengte: 1.89 m
Gewicht: 78 kg
Sterkste punten: Kracht, schot

Yasin Aalillou
Huidige elftal: PSV Onder-17
Positie(s): Linksbuiten, (Aanvallende middenvelder)
Nationaliteit: Belgisch, Marokkaans
Geboortedatum: 03-02-2000
Lengte: 1.75 m
Gewicht: 62 kg
Sterkste punten: Dribbel, snelheid

Andrew Mendonca
Huidige elftal: PSV Onder-17
Positie(s): Verdedigende middenvelder, Centrale middenvelder
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 09-07-2000
Lengte: 1.94 m
Gewicht: 77 kg
Sterkste punten: Kracht, snelheid, schot, passing

Jordan Teze
Huidige elftal: PSV Onder-19
Positie(s): Rechtsback, (Centrale verdediger)
Nationaliteit: Nederlands, Congolees
Geboortedatum: 30-09-1999
Lengte: 1.76 m
Gewicht: 64 kg
Sterkste punten: Tackle, snelheid

Lucas Derks
Huidige elftal: PSV Onder-17
Positie(s): Keeper
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 25-08-2000
Lengte: 1.88 m
Gewicht: 73 kg
Sterkste punten: Reflexen, hoge ballen

Jurich Carolina

Huidige elftal: Jong PSV
Positie(s): Linksback, (Centrale verdediger)
Nationaliteit: Nederlands, Antilliaans
Geboortedatum: 15-07-1998
Lengte: 1.73 m
Gewicht: 68 kg
Sterkste punten: Tackle, snelheid