Art Langeler is tot en met het Europees Kampioenschap voor beloftenteams in Italië bondscoach van Jong Oranje. De oefenmeester werd dinsdag hiervoor officieel aangesteld.

“Trainer van Jong Oranje is een  mooie, uitdagende baan. Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent. Hen helpen aan internationale ervaring en op weg naar een succesvolle carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel.”, aldus de kersverse trainer van de beloften.

Sinds september vervulde hij de rol als coach van Jong Oranje al, maar toen in een interim-functie. In die tijd was hij ook hoofd jeugdopleiding bij PSV en dus kent hij de Nederlandse voetballende jeugd door en door. Dat was één van de belangrijkste redenen waarom de KNVB hem wilde strikken als bondscoach.

In het verleden was Langeler trainer van PEC Zwolle (in 2012 kampioen van de Jupiler League) voordat hij de overstap maakte naar PSV. Nu gaat hij dus weer het veld op met de beloften van het Nederlands elftal.

Advertentie