Huidige elftal: N.E.C.
Positie(s): Centrale middenvelder, (Linker middenvelder)
Nationaliteit: Arubaans, (Nederlands), (Surinaams)
Geboortedatum: 16-09-1991
Lengte: 1.75 m
Sterkste punten: Leiderschap, dribbel, passing
Clubhistorie: Vitesse 1892, De Graafschap, N.E.C.

Gregor Flanegin Breinburg werd geboren in Arnhem. Hij begon zijn voetbalcarrière dan ook bij het plaatselijke Vitesse 1892. De club waar ook onder andere Andy van der Meijde en Theo Janssen ooit begonnen. In 2001 maakte Gregor op 10-jarige leeftijd de overstap naar de jeugd van De Graafschap. Zijn oude club Vitesse 1892 stopte in 2009 helaas te bestaan door een faillissement. Uit de club is het tegenwoordig bekende Vitesse ontstaan.

Bij De Graafschap maakte Gregor zijn debuut bij het eerste elftal in de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op 22 september 2010. Hij viel in de 72ste minuut in, maar wist een uiteindelijke nederlaag helaas niet te voorkomen. Na een gelijkspel verloor De Graafschap met penalty’s. Op 4 maart 2011 mocht hij ook in de Eredivisie voor het eerst meedoen. Hij kreeg slechts 4 minuten de kans om zich te laten zien, maar mocht in de daaropvolgende wedstrijden regelmatig in de basis beginnen.

Op 1 juli 2014 maakte Gregor de transfervrije overstap naar N.E.C. In dat seizoen mocht hij vanaf de eerste wedstrijd gelijk meedoen met het eerste elftal, dat destijds in de Jupiler League speelde. Op een aantal wedstrijden na speelde hij het hele seizoen mee, bijna altijd de volle 90 minuten. Samen met mede-aanwinst Tom Daemen en kind van de club Navarone Foor zorgde hij voor een enorm sterk middenveld, waardoor N.E.C. na een jaar alweer terug was in de Eredivisie.

Ook in de Eredivisie stond de naam Breinburg vast op het wedstrijdformulier. Ditmaal samen met nieuwe aanwinst Janio Bikel en de gehuurde Marcel Ritzmaier. Ook dit jaar was het middenveld weer de sterkste kracht van N.E.C. Gregor viel zo op dat hij ook bij Aruba op 11 juni 2015 zijn debuut mocht maken in de wedstrijd tegen Barbados. Tegenwoordig is hij bij het nationale elftal ook een vaste waarde op het middenveld.

Vanaf de eerste wedstrijd van het huidige seizoen is Gregor, mede dankzij het vertrek van Rens van Eijden naar AZ, gekozen als nieuwe captain van N.E.C. Hij heeft dit seizoen alle 23 wedstrijden elke minuut meegedaan. Trainer Peter Hyballa lijkt met zijn keuze dus de goede gemaakt te hebben. Elke wedstrijd weer sleept Gregor het hele team mee in de strijd en zorgt ervoor dat iedereen tot het laatste fluitsignaal scherp blijft. Hij is een behendige middenvelder die vooral erg sterk is in de passing.

Afgelopen wintertransferperiode werd Gregor in verband gebracht met L.A. Galaxy. De club uit de Verenigde Staten was al rond met de speler zelf, maar N.E.C. vond het bod niet hoog genoeg. De transfer ketste helaas voor hem zelf af, maar de kans is zeer groot dat hij aan het eind van dit jaar toch nog een mooie club gaat vinden. Met een marktwaarde van 1,25 miljoen euro lijken veel clubs voor een klein prijsje een hele goede leider op het middenveld te kunnen halen. Het is haast niet voor te stellen dat er geen club is die zich voor hem gaat melden. Tot die tijd blijft het genieten van Gregor Breinburg’s klasse bij N.E.C.

Advertentie