Oud AZ-spits Ari is door zijn club FK Krasnodar voor de rest van het seizoen verhuurd aan Lokomotiv Moskou. Krasnodar staat momenteel 5de in de competitie, Lokomotiv 10de. De club betaalt Krasnodar zo’n 200 duizend euro voor de huurperiode. 

Ariclenes da Silva Ferreira, beter bekend als Ari, speelde van juli 2007 tot februari 2010 in de spits bij AZ. In 63 wedstrijden voor AZ kwam hij tot 19 doelpunten en 6 assists. In het seizoen 2008/2009 werd AZ dankzij onder andere Ari zelfs kampioen. Helaas speelde Ari echter dankzij knieklachten en een goede concurrentie niet elke wedstrijd in de basis. Er werd vaak eerder gekozen voor Mounir El Hamdaoui of Graziano Pellè.

In het daaropvolgende seizoen kreeg Ari onder nieuwe trainer Ronald Koeman geen speelminuten. Hij ging op de achtergrond al op zoek naar een nieuwe club. Een aantal daarvan toonden interesse. Toen Koeman werd ontslagen en Dick Advocaat werd aangesteld hoopte Ari alsnog zijn kans te gaan krijgen. Helaas zat AZ toen dicht tegen een faillissement aan en besloot hem te verkopen.

Ari vertrok naar het Russische Spartak Moskou voor een bedrag van 3 miljoen euro. Door de nood van de verkoop wist Spartak deze toch wel mooie prijs uit de onderhandelingen te krijgen. AZ maakte een transferverlies van 2 miljoen euro op Ari. In het laatste seizoen bij Spartak speelde Ari echter niet zo goed. Hoewel hij een basiskracht was op verschillende aanvallende posities wist hij in 37 wedstrijden slecht 6 keer te scoren en 8 assists te geven.

Op 20 augustus 2013 maakte hij de overstap naar FK Krasnodar voor een bedrag van 400 duizend euro. Bij Krasnodar mocht Ari weer als spits spelen, de positie waar hij het liefst speelt. Hij moest dat seizoen even onderbreken door een blessure, maar scoorde in 18 wedstrijden 6 doelpunten en gaf 3 assists. Ook de 2 daaropvolgende seizoenen speelde hij prima bij Krasnodar.

Dit seizoen werd Ari echter van zijn troon gestoten door oud-Feyenoordspits Fedor Smolov. Vandaar ook dat de club en de speler samen hebben besloten dat een verhuurperiode de beste optie was. Bij zijn nieuwe club Lokomotiv Moskou gaat hij in de voorhoede samen spelen met onder andere voormalig PSV-publiekslieveling Jefferson Farfán.