Zondagmiddag omstreeks 18 uur weten we wie Roeselare zal vergezellen in de finalewedstrijden om promotie. Op dit moment zijn er nog maar 2 kanshebbers, Antwerp en Lierse. We nemen even beide ploegen onder de loep en vergelijken hun kansen.

Lierse staat momenteel 1e en staat er theoretisch het beste voor. In het huidige klassement tellen de Pallieters evenveel punten als hun buren uit Antwerpen. Enkel het doelpuntensaldo maakt het verschil tussen beide ploegen. Lierse staat met een positief doelpuntensaldo van +14. 5 doelpunten meer dan Antwerp, dat op +9 staat. Het aantal gewonnen wedstrijden staat bij beide teams op 7, waardoor het doelpuntensaldo zeer belangrijk wordt.

Antwerp moet al met minstens 7 doelpunten verschil winnen, indien Lierse haar wedstrijd tegen Roeselare wint. Lierse heeft, wanneer dit voor Antwerp niet lukt, genoeg aan het winnen met 1 doelpunt verschil. Als Lierse niet weet te winnen, moet het hopen dat Antwerp hetzelfde resultaat (of  een slechter) haalt tegen Lommel. Als Antwerp wint van Lommel en Lierse laat punten liggen, dan gaat  The Great Old naar de finalewedstrijden.

Antwerp moet dus in elk geval rekenen op puntenverlies van Lierse, of ze moesten stevig uithalen tegen Lommel. Zelfs indien beide ploegen verliezen, hoeft het nog niet gedaan te zijn voor Antwerp. Maar dan moet Roeselare weer een monsterscore neerzetten op het Lisp, waardoor het doelpuntensaldo van Lierse onder dat van Antwerp zakt.

Indien Antwerp en Lierse met gelijke punten eindigen en ook het doelpuntensaldo blijft gelijk (bijvoorbeeld: Antwerp wint met 6-0 en Lierse met 1-0), dan moet er nog een testwedstrijd gespeeld worden. Dan spelen Lierse en Antwerp nog een onderling duel op neutraal terrein om de winnaar van de 2e periodetitel te bepalen. De kans hiertoe is natuurlijk zeer klein, maar in de Proximus League kan alles. Op deze spannende momenten zullen de kijkers van 1B deze competitie dan ook spannender vinden dan 1A.

Scenario’s

Lierse en Antwerp halen evenveel punten = Lierse wint 2e periode (tenzij er een monsterscore is in minstens één wedstrijd).
Lierse haalt meer punten dan Antwerp = Lierse wint 2e periode.
Antwerp haalt meer punten dan Lierse = Antwerp wint 2e periode.

Advertentie