Aankomende zondag staat de topper tussen Feyenoord en PSV op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. 

Zondag is het dan eindelijk zover. De topper Feyenoord – PSV. Voor beide ploegen is deze wedstrijd cruciaal in de race om het kampioenschap. Voor PSV is het inlopen of afhaken om het kampioenschap. De ploeg uit Eindhoven staat 8 punten achter op koploper Feyenoord. Voor de Rotterdammers is een overwinning het enige dat telt.

Lange tijd zonder kampioenschap

Feyenoord wacht al 16 jaar op een kampioenschap. Dit seizoen is de ploeg van Giovanni van Bronckhorst er erg dichtbij. Feyenoord staat acht punten voor op nummer 3 PSV en vijf punten op nummer 2 Ajax. Feyenoord wil koste wat het kost kampioen worden dit seizoen en kan zondag een belangrijke stap zetten hierin.

Derde keer op rij

PSV moet zondag winnen van Feyenoord om nog kans te maken om voor de derde keer op rij kampioen te worden. De Eindhovenaren wisten de groepsfase van de Champions League niet te overleven. Ook werd PSV uitgeschakeld in de KNVB Beker. Het kampioenschap moet gehaald worden, anders kan dit seizoen als verloren worden beschouwd.

Vorig seizoen wist PSV te winnen van Feyenoord (0-2). In Eindhoven werd het dit seizoen 0-1 voor Feyenoord.

De topper is aanstaande zondag om 14:30 uur in de Kuip in Rotterdam. Scheidsrechter voor deze wedstrijd is Bas Nijhuis. Leuk feitje: De laatste keer dat Nijhuis de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord floot, werd het 10-0 voor PSV.

 

 

 

Advertentie