Jozy Altidore (27) begon zijn carrière bij NY Red Bulls en ging na 2 seizoenen naar het Spaanse Villareal. In Spanje kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe, werd hij vaak uitgeleend en wist hij ook daar niet veel te presteren. Daarom vertrok hij naar AZ in Nederland. Maar hoe is het nu eigenlijk met hem? 

Bij AZ speelde Altidore 67 wedstrijden, waarin hij 39 keer tot scoren kwam. Na AZ werd de overstap gemaakt over het kanaal: Sunderland.

Sunderland bleek niet een al te beste plek voor hem te zijn geweest. Hoewel hij 49 wedstrijden speelde, wist hij maar 1 keer te scoren. Het ging niet goed in Engeland. Hij werd niet meer geselecteerd voor het nationale elftal van de VS en fysiek ging hij achteruit, omdat hij zwaarder werd.

Toronto FC, zijn huidige club, bleek de reddende engel te zijn. Hij werd gehaald als DP en daar kwam veel verantwoordelijkheid bij kijken. Hij viel af, bouwde meer spiermassa op en is tot heden één van de meest gevreesde spitsen in de MLS.

Vorig seizoen was het een erg goed seizoen voor Jozy. Hij haalde de halve finale van de Copa America en hij de finale van de MLS Cup, waar, met 26 schotkansen voor Toronto, Seattle er uiteindelijk met de titel vandoor ging.

Jozy Altidore heeft op jonge leeftijd best wat te voorduren gehad, maar op 27-jarige leeftijd ligt er nog veel open voor hem.

Advertentie