Afgelopen zondag heeft het seizoen van PSV opnieuw een dieptepunt bereikt. De ploeg van Philip Cocu verloor met 2-1 van koploper Feyenoord en staat nu op de 3e plaats met een achterstand van 11 punten. 

Hiermee kan wel gesteld worden dat PSV geen kampioen meer zal worden. Iets wat wel de doelstelling was van de Eindhovenaren. PSV werd dit seizoen ook al uitgeschakeld in de Champions League en in de KNVB Beker. In deze column neem ik jullie mee naar de dieptepunten van het seizoen.

KNVB Beker

In oktober stond de bekerwedstrijd tegen Sparta op het programma. Wat niemand eigenlijk zag aankomen was dat het bekeravontuur hier al zou eindigen voor PSV. Sparta was in eigen stadion met 3-1 te sterk. Ook vorig seizoen werd PSV in de beker uitgeschakeld. Het seizoen was op dit moment nog erg vroeg en met de groepsfase van de Champions League en de competitie die nog lang zou duren was er nog geen reden om in paniek te raken. Toch was dit al wel het eerste teken dat er iets nog niet helemaal lekker liep binnen de ploeg.

Champions League

In de groepsfase werd PSV gekoppeld aan Bayern München, Atletico Madrid en FK Rostov. Ook dit jaar stunten in de Champions League, dat leek mij wat ver gezocht. PSV verloor van Atletico en Bayern, wat natuurlijk geen schande is. Iets wat dan wel weer een smet was op de groepsfase, was dat PSV er niet in slaagde om 3e te worden en dus Europa League-voetbal veilig te stellen.

Het kampioenschap

Iedereen was na dit hele gebeuren wel van een ding overtuigd: kampioen worden. Iets wat makkelijker gezegd dan gedaan is natuurlijk. In de winter werden de nodige veranderingen doorgevoerd. PSV ging na de winter ook in een andere systeem spelen. In plaats van de gebruikelijke 4-3-3- mopstelling ging PSV over op een 4-4-2. Dit verliep volgens plan. PSV won de eerste 6 wedstrijden na de winter. De een met wat meer moeite dan de ander, maar 3 punten waren het belangrijkst. Afgelopen zondag kwam dan met een flink dreun een einde aan de goede hoop dat dit seizoen nog iets zou worden. Feyenoord wist thuis te winnen van PSV en zichzelf op 11 punten van de nummer 3 uit Eindhoven te zetten. Het was erop of eronder, en helaas zaten we er onder.

Dit seizoen is verloren.

Al met al een verloren seizoen voor PSV. Er zullen in de zomer een hoop veranderingen plaatsvinden. Daar ben ik van overtuigd. Nu is het belangrijk om de 2e plaats te bemachtigen. Er is natuurlijk nog niks officieel bepaald, maar deze inhaalrace zal PSV niet meer kunnen winnen.

Ik gun Feyenoord het kampioenschap en hoop nu ook dat ze het worden. Verder zal het voor ons als fans vooral wachten zijn tot het seizoen voorbij is en dan de veranderingen aanzien en er volgend seizoen weer vol voor gaan met z’n alle om er dan wel een mooi jaar van te maken. Voor nu moeten we nog tot het einde onze volle steun geven aan de ploeg. Alles geven tot het einde, wat er ook gebeurt!

Advertentie