Kent u Daniël Pudil nog? De Tsjechische linksachter was jaren actief bij KRC Genk, waar hij in 2011 kampioen speelde en aantrad in de Champions League. Pudil speelt momenteel bij Sheffield Wednesday. 

Daniël Pudil begon zijn carrière bij FK Chmel Blsany, waar hij 11 wedstrijden speelde en 1 keer scoorde. Daarna vertrok hij voor 3 jaar naar FC Slovan Liberec, waar hij uitgroeide tot een absolute sterkhouder en er in het totaal 67 wedstrijden speelde en 7 keer scoorde.

Zijn goede prestaties bij Liberec leverde hem een transfer op naar Slavia Praag, waar hij wel maar één seizoen bleef. Hij viel er toch positief op, omdat hij uitstekend verdedigend werk leverde en ook scoorde, namelijk 6 keer in 21 wedstrijden.

Zijn hoogdagen beleefde Pudil toch bij KRC Genk, waar van 2008 tot 2011 bleef. Hij won met Genk de Cofidis Cup in 2009 en de landstitel in 2011. In dat jaar kwalificeerde hij zich met Genk ook voor de Champions League, waarin hij onder andere speelde tegen Chelsea. In totaal speelde Pudil voor Genk 118 wedstrijden, waarin hij 4 keer tot scoren kwam.

Het contract van Pudil bij Genk liep af en hij had na de komst van Tshimanga zin om te vertrekken. Hij trok naar Granada, maar dat werd geen succes, want hij speelde geen minuut. Granada verhuurde hem dan aan Cesena, maar ook daar kwam hij weinig aan spelen. Het seizoen erna verhuurde Granada hem aan Watford, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde.

Watford besloot hem dan het seizoen daarna over te nemen van Granada en dat wierp zijn vruchten af, want Pudil speelde de 2 seizoenen bij Watford zo goed als alles. Toen Watford promoveerde naar de Premier League, was er voor Pudil geen plaats meer en Watford verhuurde hem dan aan Sheffield Wednesday.

Sheffield Wednesday besloot Pudil definitief over te nemen, maar dat draaide toch verkeerd uit, want Pudil kwam dit seizoen amper in actie.

Pudil heeft in het totaal ook 33 caps verzameld voor de Tsjechische nationale ploeg.

Advertentie