Nog 90 minuten is de Great Old verwijderd van de hoogste voetbalklasse. Op de koude, gure zondagmiddag beefde de Bosuil op haar grondvesten door meer dan 13.000 zingende Antwerpsupporters. De spanning was bijna tastbaar, maar de drijfnatte supporters schreeuwden de Ploeg van ’t Stad naar de overwinning: 3-1 was de overtuigende uitslag na een zenuwslopende wedstrijd.

Om 14u30 gaf de scheidsrechter de aftrap en kon de eerste finalewedstrijd ooit in de omgevormde tweede klasse van start gaan. Al vroeg in de wedstrijd neemt Antwerp de bovenhand, Joeri Dequevy zet meteen druk naar voor en geeft een duidelijk signaal: Antwerp wil winnen.

Na een spannende eerste 20 minuten voetbalt ook Roeselare mee en creëert het (weliswaar kleine) kansen om het openingsdoelpunt te maken. Ook de West-Vlaamse club is hongerig naar een doelpunt en naar een uitzege, waar ze al sinds het begin van 2017 naar op zoek zijn.

Na 35 minuten is het dan eindelijk zo ver: na een aantal goede kansen voor de thuisclub schiet niemand minder dan Brusselaar Joeri Dequevy na een fraaie hakbal van Faris Haroun de 1-0 tegen de netten: de Bosuil ontploft! Antwerp houdt vol, hoewel het net voor de rust nog even in nauwe schoentjes komt. Na een knappe redding van Luikenaar Kevin Debaty kunnen Wim De Decker en zijn manschappen dan eindelijk met een gerust hart gaan rusten.

Ook na de rust start de Great Old explosief. Na een aantal goede kansen staat Roeselare-doelman Wouter Biebauw alweer met een nat truitje het West-Vlaamse doel te verdedigen. Wanneer in de 57ste minuut Antwerp onder luid gejuich van het publiek opnieuw een hoekschop afdwingt, brengt de ongelukkige Carlo Damman de stand op 2-0 door een eigen doelpunt. De Bosuil verkeert wederom in extase.

Antwerp
Portretrechten behoren toe aan Antwerp. Foto is gemaakt door een eigen redacteur.

Zeven minuten later is het even slikken voor de thuisclub, wanneer eigen ex-speler Baptiste Schmisser na een hoekschop de stand op 2-1 brengt, maar de Great Old heeft een groot voordeel: de 12de man. Na een handsbal van een Roeselare-verdediger legt de scheidsrechter de bal op de stip. Jongen van de club, Geoffry Hairemans, neemt de loodzware verantwoordelijkheid op zich en schiet de bal keihard onder de lat binnen. 3-1 staat nu op het scorebord. De Decker maant aan tot kalmte, de wedstrijd is immers nog niet gespeeld.

Tegen het einde van de wedstrijd krijgt Roeselare met Stevance nog een enorme kans, maar het mag niet baten. Roeselare-trainer Arnauld Mercier zorgt nog voor een relletje na een overtreding van William Owusu en dan volgt het verlossende fluitsignaal.

De Bosuil feest en kan na 12+1 jaar de hoogste voetbalklasse al ruiken. Toch blijven de supporters met de voeten op de grond, alles kan immers nog. Maar één ding is zeker: de Red White army trekt volgende week zaterdag zelfverzekerd naar het Schierveldestadion.