Oostende ontving zaterdagavond Sporting Lokeren. De kustboys hadden maar één punt nodig om zeker te zijn van Play-off 1 en dat merkte je ook op het veld. Ze kwamen niet verder dan een 0-0 tegen de Waaslanders, die toch weer een uitstekend blok hadden neergezet.

In de eerste helft kwam de meeste dreiging van KV Oostende, maar waren de grootste kansen toch voor Lokeren. Nadat Dutoit een knap schot van Terki uit zijn doel hield, werd Tom De Sutter alleen op doel gezet door Straetman. De targetspits, die randje buitenspel stond, wist ook Dutoit niet te kloppen.

In de tweede helft was het ook vooral Oostende dat met het meeste drang naar voren speelde. Copa had een goede redding nodig op een vrije trap, maar voor de rest was er erg weinig te zien in de Versluys Arena. De grootste kans voor de thuisploeg kregen we pas te zien in de ultieme slotfase. Zarko Tomasevic kreeg erg veel ruimte en tijd om een voorzet binnen te koppen, maar de invaller kopte net naast. Zo bleef de eindstand 0-0 na een erg matige wedstrijd.

Oostende zal in ieder geval niet wakker liggen van deze slechte wedstrijd, aangezien ze dankzij dit punt nu ook mathematisch zeker zijn van Play-off 1. Lokeren, dat weer uitstekend verdedigde, heeft ondertussen 4 clean sheet in 2017. Zo gaan de Waaslanders toch nog met een goed gevoel de laatste match van de reguliere competitie tegemoet.

Advertentie