Gisteren begon voor Orlando City SC de MLS weer, maar dit keer speelden ze niet in de Citrus Bowl, maar in hun gloednieuwe stadion. De wedstrijd werd gespeeld tegen NYCFC en de club van Jason Kreis begon het seizoen goed.

Orlando speelde in haar eigen voetbalstadion: Orlando City Stadium. In dit stadion, waar 25.500 toeschouwers plaats kunnen nemen, is er een eerbetoon aan Die Gelbe Wand. Orlando heeft namelijk The Purple Wall gebouwd. The Purple Wall bestaat uit de gehele west-zijde van het stadion, die louter bestaat uit staanplaatsen.

Orlando wist haar seizoen (en stadion) goed in te luiden door met een moeizame 1-0 te winnen. Wel moesten ze al in de 18e minuut afscheid nemen van aanvoerder Kaka, die zich verstapte in een actie.

De nieuwe aankoop Barnes kwam in het veld en bleek meteen van grote waarde te zijn geweest. Hij gaf de voorzet op Kyle Larin, waardoor de 1-0 een feit was. Verder hield Bendik een paar knappe ballen eruit en konden de Lions het de New Yorkers erg lastig maken.

Orlando heeft hiermee de eerste stap gezet om van 2017 hun jaar te maken en hun stadion als gevreesd te laten ervaren.

Advertentie