FC Utrecht heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. De hekkensluiter van de Eredivisie wist een punt mee te nemen uit Utrecht en krijgt hiermee aansluiting met de play-off-plekken voor degradatie. 

Wat opviel in de opstelling van FC Utrecht, was dat topscoorder Sébastien Haller niet bij de wedstrijdselectie zat. Dit kwam doordat zijn vrouw aan het bevallen was van hun eerste kind. Hierbij wilt Door Fans Voor Fans Haller en zijn vrouw feliciteren met de geboorte van hun kind.

Het begin van de wedstrijd was niet spectaculair van beide kanten. ADO Den Haag liet FC Utrecht het spel maken, maar dit zette zich niet om in kansen. In de 16e minuut is de eerste grote kans van de wedstrijd een feit en dat is ook meteen een doelpunt. Ramon Leeuwin gaat gigantisch in de fout en Dion Malone kan de bal overnemen, schuift de bal langs Utrecht-keeper Jensen en maakt de 0-1 voor hekkensluiter ADO. Utrecht kreeg geen grip op de ploeg van Alfons Groenendijk en het krijgt zelfs de kans op de 0-2. Schaken mag doorkomen op de rechterflank en kan de bal afleggen op Fernandez, maar verzuimt dit te doen. De rechtsbuiten gaat voor eigen succes en stuit hierdoor op Jensen, het blijft 0-1 voor de Haagse ploeg.

Na deze enorme kans gebeurt er vrijwel niks op voetballend gebied. Echter wordt de wedstrijd wel harder en vallen er de eerste kaarten van de wedstrijd. Zo moet scheidsrechter Gözübüyük driemaal geel trekken om de wedstrijd niet uit de hand te laten lopen. Met nog 5 minuten tot de rust komt Utrecht wat meer tot leven. Het dwingt meer af dan in het begin van de wedstrijd en dit betaald zich meteen uit. Troupée geeft een lastige bal voor vanaf de rechterkant en de ADO-spelers laten de bal lopen met de gedachte dat de hij over de achterlijn loopt. Ze hadden niet door dat Zivkovic er nog achter liep en deze kon de bal gemakkelijk tegen de touwen schieten, waardoor de ploegen op gelijke hoogte kwamen. Op slag van rust was er nog een memorabel moment. Fernandez passeert van der Meer en deze schopt de spits van ADO onderuit. Het arbitrale kwartet wilt hier niks van weten en geeft een corner. Hier had ADO zeker het recht op een penalty, maar kreeg het deze simpelweg niet.

De tweede helft begint spectaculair. Ayoub weet zich vrij te spelen en schiet op de deklat en hier komt ADO met de schrik vrij. Na deze enorme kans gebeurt er niet veel in de Galgenwaard en het lijkt alsof beide ploegen genoegen nemen met een punt. Vanaf minuut 65 begint Utrecht meer te drukken en ADO weet niks meer te creëren. In de 66e minuut geeft Barazite een strakke voorzet, maar Utrecht-spits Zivkovic komt net te kort om de 2-1 binnen te tikken. Enkele minuten schiet Amrabat van afstand, maar de bal beland op de vuisten van Zwinkels. Na dit schot blijft Utrecht in balbezit en Barazite weet zich vrij te spelen en mikt de bal in de hoek. De bal gaat centimeters naast de paal en de middenvelder baalt als een stekker. Na dit moment gebeurt er niet veel meer en de Gözübüyük fluit na 93 minuten af en de wedstrijd eindigt in een 1-1-gelijkspel.

ADO Den Haag zal dit punt koesteren, maar had toch zeker recht op meer als je kijkt naar het penalty-incident. Aan de andere kant zullen ze minder blij zijn met een punt. De concurrentie lieten allen punten liggen en de ploeg uit de Domstad kon hierdoor uitlopen tot 5 punten. Door het gelijkspel blijft de 3 punten voor staan op AZ Alkmaar en FC Twente.

Advertentie