Ajax heeft het eerste duel in de achtste finales van de Europa League verloren van FC Kopenhagen. In Denemarken gingen de Amsterdammers met 2-1 onderuit. 

Al na 27 seconden was het raak voor Kopenhagen. Rasmus Falk maakte de openingstreffer namens de Denen. Hij speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied en schoof de bal in de verre hoek. Ajax moest daarna meteen in de achtervolging. In de 12e minuut was Viergever dichtbij, maar zijn schot kwam in de handen van doelman Olsen. Kopenhagen werd daarna weer wat sterker. Vooral door veel fouten van de Ajax-verdediging kreeg Kopenhagen de kans om de scoren te verdubbelen. Ondanks de kansen van Kopenhagen was het Kasper Dolberg die namens Ajax dan toch de 1-1 binnen tikte. Een prima voorzet van Klaassen kwam bij Dolberg terecht die erg goed voor zijn man kwam. 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Ajax erg fel. Dit leverde meteen gevaar op. Lasse Schöne schoot de bal naast en een schot van Van de Beek werd geblokt. Een doelpunt van de Amsterdammers hing in de lucht, maar het was Kopenhagen dat bij de eerste kans die ze kregen wist te scoren. Cornelius sprong hoger dan Matthijs de Ligt en kopte de 2-1 binnen. Ondanks de tegentreffer bleef Ajax vol moed doorgaan. Dit leverde helaas geen al te grote kansen op. In het laatste kwartier had Klaassen de 2-2 op de schoen. Na een goede loopactie kon hij vrij schieten, maar doelman Olsen bracht wederom redding. Vlak voor tijd leek Dolberg de 2-2 binnen te koppen. Zijn doelpunt werd afgekeurd door scheidsrechter Dias.

Volgende week donderdag om 21:05 uur is de return in de Amsterdam Arena. wegens een gele kaart is Davy Klaassen geschorst voor deze wedstrijd. Ook Zanka van Kopenhagen is door een gele kaart geschorst.