In de Europa League stond donderdagavond niet enkel een Belgisch duel op het programma. In Duitsland waren het ook 2 landgenoten die het tegen elkaar opnamen. Gelsenkirchen was het decor voor de 101ste Schalke 04 tegen Borussia Mönchengladbach. De 2 rivalen uit het Ruhrgebied stonden tegenover elkaar voor een plaatsje bij de laatste 8.

In de eerste helft waren de eerste 10 minuten zeer rustig en dus kwam de eerste echte grote kans ook pas hierna. Leon Goretzka, die in die eerste 10 minuten al zeer bedrijvig was, zorgde ervoor dat Sommer de eerste grote save moest doen van de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel echter 5 minuten later aan de overkant. Jonas Hofmann werd met een fantastische dieptepass van Stindl diep gespeeld. 2 verdedigers van Schalke probeerden nog tot bij Hofmann te komen, maar deze trapte ondertussen onder doelman Fährmann binnen. 0-1 dus voor de bezoekers na een kwartier.

Na het openingsdoelpunt ging Schalke drukken om de gelijkmaker te kunnen maken. Goretzka nam de bal graag aan, nadat een Gladbachspeler op de grond een fout claimde, maar niet kreeg. Goretzka gaf de bal goed mee aan Burgstaller die iets te ver leek uit te wijken. Burgstaller laat echter zien tot wat hij in staat is en schiet laag over de grond, overhoeks de gelijkmaker tegen de netten. 5 minuten later kwam Hofmann opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Fährmann redde de meubelen voor de thuisploeg. Hierna volgde er nog enkele kansen waaronder vlak voor rust nog een vrije trap voor Schalke. Sommer ging echter zeer goed plat en kon nog net met de vingertoppen redden. Rusten werd het dus met een 1-1-ruststand.

In de 2e helft was het een iets minder interessante wedstrijd qua kansen. Een kwartier voor tijd pas komt de eerste grote kans voor Schalke in de 2e helft. Choupo-Moting met een poging op doel, maar doelman Sommer stond weer paraat om de bal via het kader in corner te werken. Nu begon Schalke ook weer meer en meer voor de winning-goal te gaan. Nog geen minuut later legde Burgstaller de bal naast doel. Caligiuri was de volgende die Sommer op zijn weg tegen kwam, de bal ging eerst tegen de lat en daarna haalde Sommer de bal er weer fantastisch uit.

Een kleine 5 minuten voor affluiten kwam Choupo-Moting buiten de 16 met een schot aandraven, maar alweer stond Sommer goed te keepen. De keeper van Gladbach ging weer goed plat en hield de 1-1 in stand. Iets later kwam Schalke er weer dicht bij via een vrije trap vanuit een scherpe hoek maar wie anders dan Sommer zorgde er met een goede redding voor dat de bal niet binnen ging. In de blessuretijd was het voor Mönchengladbach alles op het verdedigen zetten, want Schalke wilde absoluut nog een doelpunt maken en met een 2-1-voorsprong naar het Borussiapark trekken. Schalke slaagde er echter niet in waardoor de 1-1-eindstand een feit was.

Borussia Mönchengladbach doet dus een zeer goede zaak door het gelijkspel in Gelsenkirchen. Schalke zal in Mönchengladbach minstens 1 keer moeten scoren om een kans te maken op in ieder geval verlengingen, maar zal het zeker niet makkelijk hebben als Sommer weer zo een knalprestatie levert als vandaag.

Advertentie