FC Den Bosch reist vrijdag af naar het ‘Hoge Noorden’. Daar wacht om 20:00 een wedstrijd tegen SC Cambuur. Houden de Leeuwarders de ingezette vorm vast? 

FC Den Bosch

De Bossche ploeg van trainer Wiljan Vloet staat vrijdag een loodzware opgave te wachten: de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Na het gelijke spel van afgelopen week tegen FC Emmen zal de Bossche FC niet met een gerust hart richting Leeuwarden afreizen. In een wedstrijd waarin FC Emmen het duel al in de eerste helft de drie punten mee naar huis kon nemen, herpakten de Bosschenaren zich in de tweede helft. Een zeer gelijk opgaande strijd in het tweede gedeelte, leverde Den Bosch uiteindelijk één punt op.  Momenteel is FC Den Bosch terug te vinden op een 13de plaats op de ranglijst. Met nog een wedstrijd in het vooruitzicht, maandag in de eigen Vliert tegen titelkandidaat VVV Venlo, moet er een goed resultaat neergezet worden in het Cambuur Stadion, om de hoop op periode 4 te behouden.

SC Cambuur

SC Cambuur begon het seizoen als één van de titelkandidaten van dit Jupiler League-seizoen. Dit verliep alleen anders zoals verwacht. Na 10 wedstrijden (na de 3-1-nederlaag in en tegen Den Bosch) kostte het trainer Rob Maas de kop. Zijn opvolger Sipke Hulshoff, eerder actief als assistent-trainer, nam de taken over van de ontslagen trainer. Onder zijn leiding begon Cambuur direct sterker. Dit resulteerde vorige week in een halve finale in het KNVB-Bekertoernooi tegen AZ. In Alkmaar wist de ploeg knap stand te houden. Na een afgekeurd doelpunt door de videoref, een verlening, een rode kaart én een strafschoppenserie, kwam het uiteindelijk net te kort, AZ won in de penaltyreeks met 3-2. In de competitie speelt de ploeg van trainer Hulshoff zeer goed mee, daardoor vinden we de Leeuwarders terug op een mooie 5de plek, die recht geeft op het spelen van Play-Offs.

Play-Offs

Deze wedstrijd is zeer belangrijk in de strijd om de 4de periode. SC Cambuur begon deze periode afgelopen zondag met een 0-3-overwinning bij Achilles ’29. FC Den Bosch speelde in een thuiswedstrijd gelijk met 1-1 tegen FC Emmen. Hierdoor vinden we FC Den Bosch terug op een 8ste plaats, met 1 punt. Cambuur is terug te vinden op een 3de plek, waarmee het grote kans maakt op de periode bij winst thuis tegen FC Den Bosch. Voor de Bosschenaren is het aan of afhaken in de strijd om de periode, met 1 punt uit een wedstrijd staan ze er niet al te best voor. RKC Waalwijk staat aan kop in de strijd om de periode, na een 5-2-thuisoverwinning tegen Helmond Sport wacht de Waalwijkers vrijdag een wedstrijd tegen FC Oss, in het eigen Mandemakers Stadion.

 

 

Advertentie