LA Galaxy moest het afgelopen weekend opnemen tegen Portland Timbers. De Timbers wonnen de wedstrijd met 1-0, maar het hoogtepunt van de wedstrijd was de schwalbe van Diego Chara.

LA Galaxy kon de overduidelijke schwalbe niet waarderen en vond het zelfs zo belachelijk, dat ze er een meme van hebben gemaakt. De wereld wordt overgenomen door shooting star memes, en LA Galaxy besloot erop aan te haken met de tekst: ”Are we doing this right?”.

Video:

De Belg Jelle van Damme was de dupe van deze schwalbe. Hij ontving een gele kaart. Drie minuten later kreeg hij nog een gele kaart, alweer door een schwalbe, maar hierbij raakt Guzman van Portland Timbers geblesseerd door zijn val. Van Damme mocht het veld dus verlaten.

Diego Chara is nu het middelpunt van aandacht in de MLS. Don Garber heeft LA Galaxy erop gewezen dat schwalbes niet thuishoren in het voetbal, maar dat het wel in het spelletje zit. Echter had de Galaxy geen meme moeten maken van het voorval.

De commissioner is aan het overwegen om de club een sanctie te geven.

 

Advertentie