FC Oss heeft trainer François Gesthuizen per direct ontslagen. De wisselvallige resultaten hebben het bestuur doen besluiten om per direct uit elkaar te gaan. 

De wisselwerking en de vertrouwensband tussen de trainer en de spelersgroep is onvoldoende gebleken en het geloof dat dit kan worden omgezet ontbreekt. Hierdoor voelt de clubdirectie zich genoodzaakt om afscheid te nemen van de oefenmeester, meldden de Ossenaren op de clubsite.

FC Oss

Gesthuizen was bezig aan zijn tweede seizoen in het betaald voetbal. Hij volgde afgelopen zomer Reinier Robbemond op, die vorig seizoen de laatste plaats in de Jupiler League bereikte. De oud-middenvelder werd in mei van 2016 naar het Frans Heesen Stadion gehaald. Dit bleek geen gelukkig huwelijk, aangezien de resultaten zeer wisselvallig waren onder zijn leiding. De beslissing om niet meer verder te gaan, werd genomen na de met 2-7 verloren thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Achilles’29

François Gesthuizen was eerder actief bij Achilles’29, de Gelderlander stapte in het seizoen 2013-2014 in, waarmee hij het avontuur in het betaald voetbal begon. De Groesbeekse voetbalclub eindigde het eerste seizoen op de laatste plaats in de Eerste Divisie.

Nieuwe trainer

Assistent Klaas Wels neemt voorlopig de taken van Gesthuizen over. Wels beschikt over de vereiste papieren om als hoofdtrainer in de Jupiler League te werken. FC Oss gaat zeer waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe trainer, over een mogelijke opvolger doen de Brabanders nog geen uitspraken.