Manchester City is uitgeschakeld. Monaco won met 3-1 en dus is City, dat enorm zwak voor de dag kwam vandaag, uitgeschakeld. Monaco verdiende het op basis van de hele wedstrijd om door te gaan.

Het Stade Luis ll is voor het eerst sinds 2 jaar nog eens uitverkocht.  Er zijn dus 18.000 toeschouwers aanwezig. Voor Pep Guardiola is het zijn 100ste wedstrijd als coach Europees en voor David Silva is het zijn 50ste wedstrijd in de UCL.

Bij Monaco startten Dirar (ex-Club Brugge) en Diallo (ex-Zulte) op de bank. Bij Man City waren Gabriel Jesus en Ilkay Gündogen er niet bij. Sergio Aguëro startte in de spits.

Na 6 minuten was er de eerste kans. Mbappé mocht op Caballero afgaan, maar die deed de bal in hoekschop. Daarna, op die corner, viel dan ook de 1-0 voor Monaco. Het Franse wonderkind Mbappé trapte de bal voorbij Caballero.

De eerste gele kaart was voor Sagna, die Silva na 10 minuten onderuit haalde. Na 15 minuten kwam City heel goed weg, wanneer Mbappe zelfs de 2-0 scoorde, maar hij stond buitenspel.

Dan was er het afstandsschot van Germain, maar dat vloog net over. Na 28 minuten is het dan toch 2-0 voor Monaco. Een schitterende lage voorzet van Mendy en Fabino werkte knap af.

Na circa 34 minuten bokste Caballero een voorzet van Mendy weg. Voor de rest waren er geen kansen meer in de eerste helft en had Monaco de beste papieren om de tweede helft te starten.

De tweede helft begon zonder kansen. Pas na 11 minuten was er een halve kans. Sterling wou voorleggen voor Aguëro, maar Monaco verdedigde uitstekend, waardoor de Argentijn niet kon schieten.

Op het uur was er de kans voor City. Een mooie dribbel van Sané, die voorzette op Aguëro, maar die raakte de bal helemaal verkeerd en trapte hoog over. Een paar minuten later nog een reuzenkans voor City. Een mooie actie van Silva, die aflegde op Aguëro, die de bal op Subasic trapte.

City begon te komen en Sané werd diep gestuurd, maar trapte in het zijnet. In de 70ste minuut was het dan toch raak voor City. Een schot van Sterling met zijn linker, Subasic redde, maar Sané was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Dan werd het na 76 minuten toch 3-1 en dat betekende dat Monaco virtueel door was. Een vrije trap en Bakayoko die de bal prachtig binnenkopte. Dat was ook de laatste kans en zo is Monaco door naar de volgende ronde en is het Champions Leagueverhaal ten einde voor Man City.