Jürgen Locadia heeft zijn contract bij PSV opengebroken en verlengd. De spits heeft vrijdag een nieuw contract getekend tot medio 2020 in Eindhoven.

Locadia speelt al vanaf de jeugd bij PSV en staat al een aantal jaren op de loonlijst bij het eerste elftal van de Eindhovenaren. De spits werd tweemaal kampioen van Nederland met PSV, won éénmaal de KNVB-beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

De 23-jarige aanvaller kwam dit seizoen nog maar slechts zes keer in actie. Dat had te maken met zwaar blessureleed aan de lies van de spits. In het begin van het seizoen raakte Locadia geblesseerd en het herstel werd uiteindelijk een slordige zes maanden.

Locadia hoopt nog langer belangrijk te kunnen zijn voor PSV. De teller staat op dit moment op 150 wedstrijden, waarin hij 50 doelpunten wist te scoren.

De aanvaller werd één keer opgeroepen voor het Nederlands Elftal, maar tot een debuut kwam het nog niet voor de geboren Emmenaar.