Bondscoach Danny Blind heeft vrijdag de definitieve selectie van het Nederlands Elftal voor de wedstrijden tegen Bulgarije en Italië bekendgemaakt. Er zijn enkele verrassingen toegepast door de bondscoach.

 Zo wordt het voor Nick Viergever, Wesley Hoedt en Mathijs de Ligt het debuut in de selectie van het Nederlands Elftal. De Ligt is het pas 17-jarige grote talent van Ajax.

Ook is het verrassend dat Blind kiest voor Cillessen, Vorm, Blind, Janssen en Tete. Deze vijf spelers hebben allen geen basisplaats bij hun huidige club, terwijl bondscoach Blind aangegeven heeft dat hij alleen spelers oproept die iedere week in de basis verschijnen bij hun huidige club.

Naast deze zaken is er nóg een kleine verrassing aanwezig. Wesley Sneijder is uiteindelijk toch opgeroepen voor het Nederlands Elftal. De middenvelder zat niet bij de voorselectie van Danny Blind.

De definitieve selectie:

Keepers: Cillessen (Barcelona), Vorm (Tottenham Hotspur) en Zoet (PSV)

Verdedigers: Blind (Manchester United), Hoedt en De Vrij (Lazio), Karsdorp (Feyenoord), Martins Indi (Stoke City), Veltman, Tete, Viergever en De Ligt (Ajax)

Middenvelders: Klaassen (Ajax), Sneijder (Galatasaray), Strootman (AS Roma), Toornstra en Vilhena (Feyenoord) en Wijnaldum (Liverpool)

Aanvallers: Berghuis (Feyenoord), Dost (Sporting Lissabon), Janssen (Tottenham Hotspur), Lens (Fenerbache), Memphis (Olympique Lyon), Promes (Spartak Moskou) en Robben (Bayern München)