Joachim Löw heeft vrijdagmiddag de selectie van Duitsland voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Duitsland speelt een vriendschappelijke interland tegen Engeland en voor de WK-Kwalificatie tegen Azerbeidzjan. 

De enige nieuwkomer tussen de 24 geselecteerde spelers is de 21-jarige Timo Werner, de spits van RB Leipzig. Roma-verdediger Antonio Rüdiger is er voor het eerst bij, sinds hij in aanloop naar het EK 2016 uitviel met een kruisbandblessure. Ook aanvaller Lukas Podolski is erbij geroepen, de 32-jarige spits gaat voor interland 130. Tegen Engeland speelt de spits van Galatasaray zijn afscheidswedstrijd voor ‘Die Mannschaft’.

De 24-koppige selectie:

Keepers: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Bayern München), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Verdedigers: Jonas Hector (Keulen), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München), Shkodran Mustafi (Arsenal), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Antonio Rüdiger (Roma), Niklas Süle (Hoffenheim)

Middenvelders: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Emre Can (Liverpool), Julian Draxler (Paris SG), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Ozil (Arsenal), Lukas Podolski (Galatasaray), Leroy Sané (Manchester City), Andre Schürrle (Borussia Dortmund), Julian Weigl (Borussia Dortmund)

Aanvallers: Mario Gomez (VfL Wolfsburg), Timo Werner (RB Leipzig)

Duitsland leidt in WK-kwalificatiegroep C met 12 punten uit 4 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd in de WK-kwalificatie wacht aanstaande zondag (26-03), uit tegen Azerbeidzjan. .

Woensdag speelt de ploeg van Löw een vriendschappelijke interland, in Dortmund, tegen Engeland.

 

Advertenties