Een logisch gelijkspel, zo noemde dé sterspeler van Marseille, Dimitri Payet, het resultaat van de wedstrijd tegen Lille op vrijdagavond 17 maart. Beide ploegen toonden bij momenten weinig inzet en leken, volgens de aanwezige supporters, gewoonweg niet te willen winnen. Met weinig bekende namen op het veld en na een aantal wijzigingen door coach Rudi Garcia trok l’Ohème zelfverzekerd door de goede resultaten van de afgelopen weken naar de hoofdstad van Nord-Pas-de-Calais, om daar hun blauw-witte kleuren te gaan verdedigen.

Om 20u45 geeft de scheidsrechter de aftrap. De wedstrijd begint rustig: er komen geen echte dreigingen (zowel van de thuisploeg als van de bezoekers) en het spel ligt een beetje stil. De wedstrijd heeft een doelpoging nodig om echt open te breken. Zelfs de supporters van de thuisspelende club zijn niet tevreden met het spel van Les Dogues en moedigen hun club aan de dreiging naar voren op te voeren.

De eerste doelpoging van Lille komt dan eindelijk na 13 minuten voetballen. Na circulatie van de bal in de achterhoede doet linksachter Sébastien Corchia het teken dat er een lange bal aankomt. Hij verstuurt de bal op een formidabele manier over de defensie van l’OM naar aanvaller Nicolas de Preville. Die neemt op zijn beurt de bal meesterlijk aan en omzeilt de verdediging, maar hij wordt uit balans gebracht en mist het doel op een haar na. Heel het Stade Pierre-Mauroy schreeuwt om een strafschop, maar de scheidsrechter geeft geen kik.

Na 18 minuten spelen komt er ook een eerste echte kans voor de bezoekers. Een schitterende lob van Morgan Sanson zorgt ervoor dat Florian Thauvin oog in oog met doelman Enyeama komt te staan. Na een slechte aanname verzuimt hij af te maken. LOSC herademt.

Slechts een kwartier later, in minuut 33 krijgt Marseille opnieuw een enorme kans. Na stevige druk naar voren krijgt Payet de bal aan de achterlijn. Hij kijkt even wie er voor de goal is en geeft een korte pass in de richting van Remy Cabelle, die net als zijn collega Thauvin vergeet af te werken. De stand blijft na meer dan een half uur spelen 0-0.

In minuut 38 krijgt Lille nog wel een hoekschop, maar een echte dreiging komt er niet meer. De bal gaat ver naast het doel buiten. Beide partijen kunnen gaan rusten na een doelpuntloze eerste helft.

Ook de tweede helft brengt niet veel amusement voor de toeschouwers. Een afstandsschot van Payet is de enige dreiging van de kant van de bezoekers, maar de voornaamste dreiging komt van de thuisploeg. De twee ex-Ajacieden El Ghazi en Kishna zorgen voor een aantal gevaarlijke momenten in de tweede helft, maar nooit kan iemand afwerken. De wedstrijd eindigt op 0-0, beide ploegen kunnen al bij al tevreden zijn met een punt na deze voor beide clubs moeilijke wedstrijd.