Zoals in onze voorbeschouwing vermeld werd, stonden daarnet twee West-Vlaamse ploegen tegenover elkaar in Brussel. Inzet: de Beker van België, een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de EL en een hoop West-Vlaamse eer. Zoals u ongetwijfeld al weet mocht Essevee de beker de lucht in steken. Een groen-rood supportersfeestje dus! 

De wedstrijd begon hevig, Jonckheere ging zwaar door op Meité en kreeg daar direct een geel karton voor. (Al leek Delfierre eerst naar zijn achterzak te tasten.)

In de 8ste minuut volgde een kansje voor KVO, nadat Zulte doordrukte. Bossut pakte echter gemakkelijk.

In minuut 10 kreeg Timothy Derijck ook een geel karton voorgeschoteld. Hij trok Musona neer en kreeg terecht geel.

GOAL! In de 19de minuut werkte Dimata de bal tussen de palen, over palen gesproken. De bal ging binnen via … de paal! 1-0 KVO.

GOAL! In minuut 25 stonden de bordjes terug gelijk. Via een vrije trap belandde de bal op de paal, Dutoit zat in de juiste richting, maar via de paal kaatste de bal weg. Zo kon Derijck makkelijk binnentikken. 1-1 Essevee.

Amper 1 minuutje later hebben we een superkans voor Musona, hij treft echter de deklat van ver.

Leye is wat groggy na een aanvaring met Godeau, Leye’s neus bloedde hevig en hij moest zo even aan de kant.

Essevee trok de match naar zich toe en ging op zoek naar een 2de doelpuntje. Oostende moest het dus via de counter proberen. Zo kreeg het in de 42e minuut een goede kans, tot spijt van de KVO-fans ging de bal er echter niet in.

Zo werd er niet meer gescoord, 1-1 was dan ook de (logische) ruststand.

GOAL! Oostende kwam het best uit de kleedkamers en dat resulteerde in minuut 53 tot een doelpunt. Dimata werkte een mooie voorzet op een vreemde manier binnen, achter het steunbeen. 2-1 KVO.

Direct na de goal wisselde Dury Cordaro voor Coopman en Gueye voor Lepoint. Een dubbele wissel dus.

In de 60e minuut kreeg Musona een grote kans op de (wellicht fatale) 3-1, het lukte echter niet op af te werken. 2-1 bleef de stand in Brussel.

GOAL! Marusic wou een voorzet in de handen van Dutoit koppen, dat was echter de verkeerde keuze. Coopman kon de bal nog onderscheppen en de 2-2 binnentikken. 2-2 Essevee.

In de 70e minuut voerde ook de kustploeg een wissel door. Jonckheere ging eraf en Canesin kwam erin.

Wat een misser! Kaya krijgt de bal mooi rond de elfmeterstip maar besluit naast.

Ieder om z’n beurt denken ze bij Essevee en KVO. In minuut 72 mocht  Musona alleen door op Bossut, die was echter enorm oplettend en voorkwam (wellicht) een doelpunt. Canesin kon daarna ook niet afwerken.

Kaya mag gaan rusten in de 82e minuut, Muhren is zijn vervanger.

Yves Vanderhaeghe voerde in de 87e minuut een 2de wissel door. El Ghanassy komt in de plaats van Berrier.

Na een vrije trap van El Ghanassy (in de 92e minuut) belandde de bal via de rug van Dimata bijna in doel, de bal ging nipt over. Wat een kans op de beker!

Er kwamen 3 minuten extra tijd bij, Oostende had haar kans op de beker net gehad maar ook Essevee kreeg die kans. Leye kopte echter naast in de 93e minuut.

De stand na 90+3 minuten is 2-2, zo kregen we voor het eerst sinds lang nog eens verlengingen!

Dimata was uitgeput, na 6 minuten spelen kwam Akpala in zijn plaats.

De Oostendse wissel was het enige hoogtepunt van de eerste helft. Een anti-climax na een spectakelrijke reguliere speeltijd.

GOAL! Totaal onverwacht scoorde Essevee via een vrije trap de 2-3 in doel. Zulte Waregem kreeg een vrije trap na een fout(?) op Gueye. Gueye schreeuwde het uit maar is wel de speler die scoorde.

GOAL! Wat. Een. Avond. KVO kwam op gelijke hoogte via een overduidelijke penalty. Dalsgaard duwde de bal in corner met z’n hand, overduidelijk handspel. Musona scoorde koelbloedig. 3-3 is de stand!

De Boeren en de Kustboys maakten het onwaarschijnlijk spannend. Geen van beide kon nog scoren en zo gingen we met een 3-3 score richting penalty’s!

PENALTY’S: 

KVO: GOAL, MIS, GOAL, MIS

SVZW: GOAL, GOAL,  GOAL, GOAL

Zulte Waregem wint de beker van België na een 2-4 penaltyreeks!

MATCH FACTS:
Geel: Jonckheere (2′), Derijck (10′), Dalsgaard (111′), Musona (119′)

Rood: /

Doelpunten: Dimata (19′, 53′), Derijck (25′), Coopman (64′), Gueye (110′)

Wissels: Coopman (56′ Cordaro), Gueye (56′ Lepoint) Canesin (70′ Jonckheere), Muhren (82′ Kaya), El Ghanassy (87′ Berrier), Akpala (96′ Dimata)

Advertenties