De topper in de Premier League tussen Manchester City en Liverpool is geëindigd op een gelijkspel. Na een boeiende pot voetbal was de eindstand 1-1.

Bij de thuisploeg startte Kevin De Bruyne in de basis. Simon Mignolet begon bij de bezoekers onder de lat, terwijl Divock Origi op de bank van start ging.

De beginfase van de wedstrijd was weggelegd voor Manchester City. De ploeg van Guardiola was de bovenliggende partij en maakte het spel. Naarmate de eerste helft vorderde, groeiden de bezoekers echter steeds beter in de wedstrijd. Beide ploegen creëerden uiteindelijk  niet veel kansen in de eerste 45 minuten. De ruststand was 0-0.

Het waren The Reds die in de tweede helft op voorsprong kwamen. Na een overtreding van Clichy op Roberto Firmino in het strafschopgebied, wees de scheidsrechter naar de stip. James Milner ging achter de bal staan en aarzelde niet: 0-1.

Deze treffer gaf Liverpool veel vertrouwen. De mannen van Klopp verdedigden goed en hadden de wedstrijd in handen. City probeerde een gelijkmaker te forceren, maar de ploeg sloeg hier aanvankelijk niet in.

In de 69e minuut was het dan toch raak voor The Citizens. Kevin De Bruyne kreeg de bal op de rechterflank aangespeeld en zette voor. In het strafschopgebied bereikte zijn perfecte pass Sergio Agüero, die niet twijfelde en raak schoot.

Na de gelijkmaker was het vooral de thuisploeg die op zoek was naar de winnende treffer. De neutrale kijker werd getrakteerd op een boeiend slot, waarin de kansen uit de lucht vielen. Lallana, Agüero en De Bruyne waren in het slot enorm dicht bij een beslissende treffer, maar de eindstand bleef 1-1.

City en Liverpool brachten vandaag dus een erg interessante en boeiende wedstrijd. Beide ploegen schieten met dit leuke spel echter niets op. In tegendeel, Chelsea is hier de lachende derde. Door het puntenverlies van beide teams heeft de Londense club een voorsprong van 12 punten op nummer 3 Manchester City en 13 punten op nummer 4 Liverpool, dat zelfs al een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de andere ploegen in de top 4.