De Eredivisie nadert zijn einde. Feyenoord en PSV pakken bovenin hun punten, terwijl Ajax een misstap maakt. Ook onderin de competitie worden er belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Toch komt de ‘Eredivisiespeler van de week’ deze keer uit de subtop. AZ’er Joris van Overeem was met zijn werk erg belangrijk in de overtuigende thuiszege tegen ADO Den Haag.

 Van Overeem was bij twee van de vier goals direct betrokken. Eén pmaal scoorde de middenvelder zelf en éénmaal verzorgde hij de assist op Fred Friday. Zijn goal was van absolute schoonheid en daar komt pure klasse naar boven. In een flits van een seconde ziet de aanvallende middenvelder dat keeper Zwinkels te ver voor zijn doel staat en met een subtiele stift weet Van Overeem de bal perfect over de keeper te wippen.

Zijn assist was er ook een die er mocht zijn. In een kleine ruimte, omringd door verschillende tegenstanders, weet Van Overeem de vrijstaande Fred Friday te vinden met een subtiel hakje. Het enige wat Friday nog hoeft te doen, is afdrukken.

Dat zijn echter niet de enige redenen om Van Overeem uit te roepen tot ‘Eredivisiespeler van de week’. De middenvelder was met veel loopwerk erg belangrijk voor het winnende AZ. Ook de duels schuwde hij niet.

Mooi om te zien dat Van Overeem zich weer bewijst, nadat hij op een zijspoor terecht was gekomen bij coach John van den Brom. Bij deze is hij verkozen tot onze ‘Eredivisiespeler van de week’.

Advertentie